2020. április 4., szombat

Nürnbergi császári erdő


A Nürnberger Reichswald (Nürnbergi császári erdő) a várostól északra és délkeletre terül el.




A mai erdőterület három részterületre oszlik: a Südliche Reichswald, a Lorenzer Reichswald és a Sebalder Reichswald, mely utóbbit 1979. augusztus 1-én Bajorország első védett erdejének nyilvánították.

Az erdőt behálózó utak/ösvények hossza kb. 1200 km. Ennek felét az erdészet, a másik felét a természetben kikapcsolódni vágyó kirándulók használják. Nem csak túrázók, de kocogók, kerékpárosok és lovasok kedvelt helye. Mi is gyakran sétálunk itt szabadidőnkben, Laurent sokszor jár ide biciklizni is.
Írtam már róla bővebben ITT, abban a bejegyzésben az erdő őszi ruháját láthattátok. Most viszont a virágos tavaszit mutatom meg.





















Április közepén elköltözünk Nürnbergből, és az új hely közelében nem lesz ilyen erdős rész. Nagyon fog nekünk hiányozni ez a jó kis erdő!



Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!


7 megjegyzés:

  1. Nagyon szép helyen laktok! Irigyellek is érte egy kicsit. Biztos, hogy én is mindennap kimennék futni. És milyen jó virágillat lehet mindenhol, mikor minden virágzik tavasszal! ��

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor írom ezt a választ, már sajnos nem itt lakunk. Az új helyen nincs erdő, csak mező. Teljesen más. Itt viszont van egy csomó állat, majd egy bejegyzésben megmutatom ezt a környéket is.

      Törlés
  2. Mennyi gyönyörű virág! *-* Bárcsak az én környékemen is ilyen szép erdő lenne. Biztos az új helyen is lesznek majd azárt ilyen szépségek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt az új helyen másfajta szépségek vannak: egy csomóféle állat! Hozok róla bejegyzést hamarosan! ;-)

      Törlés
  3. Mennyi gyönyörű virág! Biztos az új helyen is megtaláljátok majd az ilyen apróságokat. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia!! Nagyon szépek a képek ( de sajnos sokat nem látok) ! Jó fotós vagy. Remélem a következő helyről is hozol majd képeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon köszönöm, hogy szóltál! Google/Blogger valamiért kitörölte egy csomó képemet néhány bejegyzésből. A költözés miatt nem volt internetünk, így hetekig nem tudtam rendbe tenni a dolgokat. Most nézegetem át a bejegyzéseket és pótolom, amit Google/Blogger kitörölt.
      Igyekszem hamarosan megmutatni az új helyet is! :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!