2015. szeptember 10., csütörtök

Kanári-szigetek, Gran Canaria, PLAYA del INGLÉS

 



Az ötödik nap megint lazulós volt, de megfűszereztük némi adrenalinnal. :-) Ehhez pedig jobb helyet nem is választhattunk volna, mint Playa del Inglés. Ez a sziget egyik legismertebb és egyben legnagyobb, Spanyolország második legnagyobb turistaparadicsoma. A modern üdülőváros közvetlen a sekély homokos, dűnékkel tarkított tengerparton fekszik. A kék zászlós strand mögött emelkednek a maspalomasi homokdűnék, amelyek a sziget ismertetőjegyei. Playa del Inglés és Maspalomas városa gyakorlatilag összenőtt. A „maspalomasi dűnék” lényegében e két település között terülnek el.
 

 




 
A környék annyi szórakozási lehetőséget és természeti csodát tartogat az ide utazó számára, hogy egyszerűen képtelenség unatkozni. A tengerparton a napozóágyakat és napernyőket lehet bérelni, de nem kötelező.
 

 
Itt lehetőség van vízi sportok kipróbálására is; annyi itt a sport-, és szórakozási lehetőség, hogy nem győz az ember válogatni. Na, nekünk azért sikerült. :-) Négyen döntöttünk úgy, hogy parasailing-ezni fogunk. Peti és Kinga maradtak a parton, Peti lett a fotós. Több száz képet készített rólunk.
Befizettük a parasailing árát, megkaptuk a mentőmellényeket.



Majd jött a meglepetés: banánnal vittek be minket egy darabon a hajónkig. Még soha egyikünk sem banánozott előtte, szóval izgalmas kaland volt ez is.



Utána az "óceán közepén" át kellett szállnunk egy motorcsónakba, ez vitt be még messzebb, ahhoz a hajóhoz, amelyik a parasailing-es utasokat vitte körbe. Na, itt kifogtunk egy "vadállatot", aki úgy vezette a motorcsónakot, hogy majd' össze...tuk és összehánytuk magunkat; nekiment minden hullámnak, száguldozott mint egy őrült, és baromira élvezte, hogy mi meg nem annyira.




Akkor végre megérkeztünk a parasailing-es hajóra. Ott a fél társaságot lecserélték, akik már befejezték, azok mentek ki, mi meg az ő helyükre.



2 vagy 3 társaság volt még előttünk, így mi egy darabig csak a csónakázást élveztük. Az elöttünk levő egyik páros visszajövetelénél az ernyő beleesett a vízbe, így azt le kellett cserélni. Ez eltartott egy darabig. De aztán végre eljött a mi időnk!!! :-) Elsőnek Tőzivel én mentem...






"Normálisan" csak az ember lábát lógatják be a vízbe... de minket sikerült jól belemeríteniük... Féltem is, hogy a napszemüvegem el ne hagyjam...


...majd utánunk Netti és Ildi.

















Kifelé csak a motorcsónakos "őrülttel" kellett utaznunk, aki ezúttal nem volt olyan száguldozós kedvében szerencsére.
 







 
A ránk bízott memóriakártyát és a mentőmellényeket leadtuk a pultnál. Majd picit kifeküdtünk a napra, száradni.
A nagy kalandban rendesen megéheztünk, úgyhogy nem volt kérdés, hogy valahol enni kell egy jót. Egy pár lépés a strandtól és máris Playa del Inglés szórakoztató központjának közepén találja magát az ember. Ez a rész tele van üzletekkel, bárokkal és éttermekkel, szintén megnehezítve a választást.



 

Ha tetszett a cikk és szeretnél velem utazni máskor is, akkor kövesd a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalát, hogy bejárjuk a világot, és megosszuk egymással tapasztalatainkat!



FOLYTATÁS ITT!


LINKEK:


http://utikritika.hu/kanari-szigetek/gran_canaria
http://gran-canaria.hu/
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gran_Canaria
http://www.hellovilag.hu/
www.watersports-grancanaria.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!