2015. június 2., kedd

RICCIONE - Olaszország

 

 
 
Megint sikerült egy szuper napot eltöltenem Riccione-ban és Santarcangelo-ban. Bár az egész nem így indult.

Nagyon jó idő volt előző nap és elhatároztam, hogy akár egyedül is, de lemegyek a tengerpartra. Aztán írt Laurent (akivel együtt voltam egyszer már a Pó-delta-ban), hogy mit csinálok másnap, mert állami ünnep van Olaszországban, nem fognak dolgozni, szabadnapos lesz ő is, és hát le kéne menni a tengerhez. De mivel ő eléggé fáradt volt, estére végül lemondta az utat.

Én meg beállítottam az órát reggelre, hogy megyek, lesz ami lesz.

Hát az lett, hogy olyan fáradt voltam én is (meg még mindig beteg is kicsit), hogy nem keltem fel, csak 10 körül. Na, akkor meg mikor kinéztem az ablakon, úgy fájt a szívem… mégiscsak el kellett volna menni!!! Túl sokáig nem szomorkodtam, mert írt Laurent, hogy meggondolta magát. :-) Ennél jobb hírt nem is közölhetett volna, megegyeztünk, hogy jön, és megyünk! :-)

Rimini vagy Riccione volt a terve, de mivel én még nem voltam Riccione-ban (ő meg egyik helyen sem), így Riccione-t választottuk.

Úton lefelé az autópályán rengetegen jöttek szembe, nagy dugók voltak. Mindez a mai nemzeti ünnep miatt, mert sokan kivették a hétfőt, és csináltak maguknak egy 4 napos hosszú hétvégét, aminek ma volt az utolsó napja, szóval mindenki ment hazafelé.

Mi meg megérkeztünk Riccione-ba, leparkoltuk az autót, és lesétáltunk a tengerpartra.
 


 
Szóval: Riccione település Olaszországban, Emilia-Romagna régióban, Rimini megyében található. Lakosainak száma 35 000 fő körül van. Riccione Rimini-vel határos. A tengerpart egy végeláthatatlan hosszú-hosszú strand. Itt csak döglöttünk a napon, fürödtünk a jéghideg, viszont meglepően tiszta vízben (na jó, azért nem volt annyira jéghideg), fagyiztunk… szóval ami a strandoláshoz kell.
Közben kitaláltuk, hogy hazafelé hol álljunk meg, hogy elkerüljük az óriási dugót, ami 6-7-8 óra körül lesz. Így esett a választás a közeli Santarcangelo-ra.

Az autóhoz egy másik útvonalon mentünk vissza, így felfedezhettük ezt a tipikus nyaraló-szórakoztató helyet.Az egész sétálóutca műfűvel van borítva...
Nagyon hangulatos... és nagyon puha :-)


Relax :-)
 
 Ospedale Ceccarini
(Ceccarini kórház)

Ceccarini (a kórházalapító) feleségének szobra
 
 

Kb. fél óra, max. háromnegyed óra alatt érkeztünk meg Santarcangelo központjába. Leparkoltunk, és nekiláttunk felfedezni a várost.
LINKEK: 


 

(A képek közül pár darab Laurent-é.) 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése