2019. március 18., hétfő

INGYEN belépés portói múzeumokba





INGYEN belépés portói múzeumokba?

Hihetetlenül hangzik?! Pedig igaz!


Egy-egy utazás során a költségek nagy részét a különböző belépőjegyek teszik ki. Így nem mindegy, hogy az utazást mikorra tervezzük, ha van egy lehetőség, hogy a költségek egy részét lefaragjuk.

Krisztina magyar idegenvezető és utaskísérő Portugáliában. Városnézéseket/vidéki kirándulásokat szervez egyéni utazóknak, kis/nagy csoportoknak is. Ezen kívül programszervezést és nyelvtanítást is vállal. Őt faggattam arról, hogy milyen ingyenes lehetőségek vannak Portóban és környékén.


Május 18-án, a Nemzetközi Múzeumi Világnap (International Museum Day) alkalmából -melyet több mint 100 országban ünnepelnek világszerte-, ingyenesen látogatható számos múzeum. Az eseményt azzal a céllal hozták létre, hogy felhívják a figyelmet a múzeumok, mint a társadalom fejlődését szolgáló intézmények fontosságára.
Portugáliában a Dia Internacional dos Museus keretén belül szintén számos múzeumba ingyenes a belépés.   

Ezen kívül azonban résen kell lennünk, ugyanis nincsenek más meghatározott napok az évben, amikor ilyen kedvezménnyel élhetnénk. (Illetve vannak, de ezeket legtöbbször csak a portugál állandó lakosok vehetik igénybe.) Figyelmesen kell bogarászni a múzeumok honlapjait, mert a rezidensek számára sokkal több kedvezményes nap/óra van, mint a turistáknak.

Következzen most 7 múzeum, ahová a nem állandó lakosok is ingyen mehetnek be.



A Serralves Múzeum Porto egyik legjelentősebb kulturális intézménye. Csodaszép kertje Porto kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik. A 18 hektáros kert vasárnap reggelenként ingyenesen látogatható. A kert egy rózsaszín art deco épületet vesz körül, amely a Kortárs Művészeti Múzeumnak ad otthont. Itt a portugál művészetbe nyerhetünk bepillantást az 1960-as évektől napjainkig. A múzeum a hónap első vasárnapján 10:00-13:00-ig ingyenes.

Forrás



A városi fogdában kialakított fotográfiai múzeumban minden a fényképezésről szól. Nem csak a fotózás fejlődését ismerhetjük meg, hanem nemzeti és nemzetközi fotóelméletet, gyakorlatot és tapasztalatokat is. Mindig ingyenes.

Forrás



A múzeum a Carrancas-palotában található. Az 1833-ban alapított múzeum a portugál művészet gyűjteményeit mutatja be, beleértve a portugál szobrász António Soares dos Reis gyűjteményét, akiről a múzeum nevét kapta. Vasárnap 14:00 óráig ingyenes.

Forrás



Porto Katonai Múzeumában könnyűfegyverek, egyenruhák, katonai felszerelések, valamint nehéztüzérségi gyűjtemény látható. A múzeum fő vonzereje a miniatűr figurák gyűjteménye, amely a történelem előtti időktől a katonák fejlődését mutatja be. Minden hónap első vasárnapján ingyenes.

Forrás



Itt Afurada halászfalu életével ismerkedhetünk meg, és bemutatják a halászatot, mint fő foglalkozást az óceán mellett. Mindig ingyenes.



A Tengerész Henrik Múzeum (Casa do Infante), vagyis a Herceg Háza, itt született 1394-ben Tengerész Henrik. Ő I. János portugál király harmadik fia, aki bár Tengerész Henrik néven vonult be a történelembe, hosszabb ideig mindössze néhányszor tartózkodott hajó fedélzetén, és az általa szorgalmazott felfedezőutak egyikén sem vett részt. 
Vasárnaponként ingyenes.

Forrás



Porto botanikus kertjében található a Biodiverzitás Csarnoka, mely 2017 júniusának végén nyílt meg. A biológiai sokféleségnek szentelték. A térben a művészetek kapcsolódnak a biológiához és a természettörténethez.
A hónap második vasárnapján 10:00-13:00 óráig ingyenes.

Forrás


Krisztinát, a magyar idegenvezetőt és utaskísérőt Portugáliában elérheted a honlapjánfacebookon, vagy az instagramon is.


INGYENES belépés lisszaboni múzeumokba
INGYENES belépés az olasz állami múzeumokba - 2019
INGYENES belépés a Vatikáni Múzeumba
INGYENES belépés Gran Canaria múzeumaiba


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!