2019. március 10., vasárnap

INGYEN belépés lisszaboni múzeumokba

INGYEN belépés lisszaboni múzeumokba?

Hihetetlenül hangzik?! Pedig igaz!Egy-egy utazás során a költségek nagy részét a különböző belépőjegyek teszik ki. Így nem mindegy, hogy az utazást mikorra tervezzük, ha van egy lehetőség, hogy a költségek egy részét lefaragjuk.

Krisztina magyar idegenvezető és utaskísérő Portugáliában. Városnézéseket/vidéki kirándulásokat szervez egyéni utazóknak, kis/nagy csoportoknak is. Ezen kívül programszervezést és nyelvtanítást is vállal. Őt faggattam arról, hogy milyen ingyenes lehetőségek vannak Lisszabonban.


Május 18-án, a Nemzetközi Múzeumi Világnap (International Museum Day) alkalmából -melyet több mint 100 országban ünnepelnek világszerte-, ingyenesen látogatható számos múzeum. Az eseményt azzal a céllal hozták létre, hogy felhívják a figyelmet a múzeumok, mint a társadalom fejlődését szolgáló intézmények fontosságára.
Portugáliában a Dia Internacional dos Museus keretén belül szintén számos múzeumba ingyenes a belépés.   

Ezen kívül azonban résen kell lennünk, ugyanis nincsenek más meghatározott napok az évben, amikor ilyen kedvezménnyel élhetnénk. (Illetve vannak, de ezeket legtöbbször csak a portugál állandó lakosok vehetik igénybe.) Figyelmesen kell bogarászni a múzeumok honlapjait, mert a rezidensek számára sokkal több kedvezményes nap/óra van, mint a turistáknak.

Következzen most 5 múzeum, ahová a nem állandó lakosok is ingyen mehetnek be.A Lisszabon egyik legjobb múzeumaként emlegetett Gulbenkian Múzeum egy magángyűjtemény. Calouste Sarkis Gulbenkian örmény származású török állampolgár volt, aki Törökországból Portugáliába menekült. Több mint 1000 darabból álló gyűjteményét hálából Lisszabonra hagyta. A múzeumban értékes festményeket, szőnyegeket, bútorokat láthatunk.
Ezt a múzeumot vasárnaponként 14:00 óra után ingyen látogathatja mindenki.

ForrásEz az első múzeum, melyet kizárólag ennek az ékszernek és gyártásának szenteltek Portugáliában. Ide mindig ingyenes a belépés, sőt a vezetett túra és a kézműves bemutató is!

ForrásA Belém negyedben található Coleção Berardo Múzeum Lisszabon Modern és Kortárs Művészeti Múzeuma. Minden nap nyitva tart, és ide ingyenes a belépés szombatonként, egész nap!

ForrásA XVIII. század végén emelt templom, az Igreja de S. Julião jelenleg a Museu do Dinheiro-nak, vagyis a „pénz múzeumának” ad otthont. A város szívében, a Baixa negyedben található templom épületét a Portugál Bank (Banco de Portugal) vásárolta meg. 2016 áprilisában nyílt meg benne a Museu do Dinheiro, melyet 2017-ben a legjobb múzeumnak választottak. Ingyenesen látogatható.A Tengerészeti múzeum a Belém negyedben, a Szent Jeromos-kolostor mellett található. Ez Európa legfontosabb és legérdekesebb tengerészeti múzeuma, mely több ezer kiállítási tárgyat mutat be. Ingyenes ezeken a napokon: április 18-án (Dia dos Munumentos e Sítios - Emlékművek és Helyszínek Napja), május 18-án (Dia Internacional dos Museus - Nemzetközi Múzeumi Világnap), május 20-án (Dia da Marinha - Tengerek Európai Napja), június 1-én gyerekeknek 4-12 éves korig (Dia da Criança - Gyermeknap) és november 16-án (Dia do Mar - A Tenger Napja).

Forrás


+1 tipp

A LISBON LUX honlapján angol és portugál nyelven bogarászhatunk további ingyenes lehetőségek között. Azonban nagyon figyelmesen olvassuk el a feltételeket, mert ebben a listában vannak olyan helyek/múzeumok is, melyek csak az állandó lakosok (rezidensek) számára ingyenesek!!


Krisztinát, a magyar idegenvezetőt és utaskísérőt Portugáliában elérheted a honlapjánfacebookon, vagy az instagramon is.


INGYENES belépés az olasz állami múzeumokba - 2019
INGYENES belépés a Vatikáni Múzeumba
INGYENES belépés Gran Canaria múzeumaiba
INGYENES belépés portói múzeumokba


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz! Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!