2017. február 6., hétfő

INGYEN belépés az olasz állami múzeumokba




Ingyen belépés az olasz állami múzeumokba?
Hihetetlenül hangzik?! Pedig igaz!


Egy-egy utazás során a költségek nagy részét a különböző belépőjegyek teszik ki. Így nem mindegy, hogy az utazást mikorra tervezzük, ha van egy lehetőség, hogy a költségek egy részét lefaragjuk.

Kevesen tudják, hogy 2014. júliusa óta, minden hónap első vasárnapján a "Domenica al museo" akció keretében több, mint 450 olasz állami múzeum, nemzeti galéria, régészeti park, templom, vár, római színház, villa és kolostor tekinthető meg ingyen.

És ha azt gondolnánk, hogy akkor ez kilométeres sorokat és több órás várakozást jelent a bejutásnál... hát ez nem feltétlenül van így.


A résztvevő múzeumok listája ezen a linken található: 
Itt régiókra, azon belül pedig városokra lebontva felsorolják az összes múzeumot, amit a hónap első vasárnapján ingyen lehet látogatni. Ugyanitt megtalálható a cím, és a nyitvatartási idő, valamint, hogy előzetes bejelentkezés szükséges-e.

A dolognak egy szépséghibája van csak, mégpedig, hogy az információ csak olasz nyelven érhető el. De ez ne szegje kedvét senkinek, tessék csak nekiállni bogarászni! :-)


FIGYELEM: 2019-től VÁLTOZÁS az akcióban, olvasd el az ÚJ FELTÉTELEKet!!!

A MIRAMARE kastély is ingyen látogatható a hónap első vasárnapján
(Kép: Laurent Cathelin)




INGYENES belépés Gran Canaria múzeumaiba 


 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!



4 megjegyzés:

  1. Hasznos és fontos információ, örülök, hogy megosztottad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Igazából több bejegyzésemben is írtam már róla, de ott a sok információ között átsiklik felette az ember. Így viszont figyelemfelkeltőbb. És hát miért ne segítsek másoknak is jó tippekkel, nem igaz?! ;-)

      Törlés
  2. Azt az egy szépséghibát át lehet hidalni, ha valaki megelégszik a Google weboldal fordítási képességeivel.

    https://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=it&tl=hu&u=http%3A%2F%2Fwww.beniculturali.it%2Fmibac%2Fexport%2FMiBAC%2Fsito-MiBAC%2FContenuti%2FMibacUnif%2FEventi%2Fvisualizza_asset.html_309444232.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a(z olaszul nem beszélő) nép nevében! ;-)

      (Örülök, hogy benéztél! Kukkants be máskor is!)

      Törlés

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!