2018. december 11., kedd

INGYEN belépés az olasz állami múzeumokba - 2019
Egy-egy utazás során a költségek nagy részét a különböző belépőjegyek teszik ki. Így nem mindegy, hogy az utazást mikorra tervezzük, ha van egy lehetőség, hogy a költségek egy részéből lefaraghassunk.

2014 júliusa óta él a „Domenica al museo” akció, melynek lényege az volt, hogy a hónap első vasárnapján az olasz állami múzeumok ingyenesen látogathatók.

Felröppentek olyan hírek, miszerint az akciót eltörlik. Szerencsére azonban megmarad, de a kezdeményezésben változás történt. Az új kormány Kulturális Örökség Minisztere, Alberto Bonisoli ismertette a 2019-től életbe lépő újdonságokat.

20 ingyenes nap lesz évente, melyek így alakulnak:

- március 5-10. között egy hét,
- az első vasárnapok márciustól októberig,
- a maradék 8 napot pedig az intézmények igazgatói szabadon határozhatják meg. 

A miniszter bejelentette azt is, hogy a 18 és 25 év közötti fiatalok kedvezményes, 2 €-s belépő díjért látogathatják a múzeumokat egész évben.

A MIRAMARE kastély is ingyen látogatható

INGYENES belépés a Vatikáni Múzeumba
INGYENES belépés Gran Canaria múzeumaiba
INGYENES belépés lisszaboni múzeumokba

INGYENES belépés portói múzeumokba Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!Az új miniszter bejelentéséről olaszul ITT, ITT és ITT olvashatsz.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!