2018. december 7., péntek

Romantikus adventi vásár - Nördlingen





Nördlingen Németországban, azon belül is Bajorország Donau-Ries nevű járásában található 20 ezer fős romantikus kisváros. 

A Romantikus út (Romantische Straße) Németország legismertebb, legnépszerűbb -és minden bizonnyal legszebb- kiránduló útja. Würzburgtól Füssenig akármerre vesszük az irányt ezen a kb. 400 km-es szakaszon, itt Németország olyan, mint egy mese, egy álomutazás; királyi kastélyokkal, romantikus középkori favázas házakkal, pompás tájakkal és kulináris ínyencségekkel.

Nördlingen szűk utcái, sikátorai, jellegzetes bajor házai mellett harangtornyáról, vízimalmáról, kolostoráról is ismert még, és nem utolsósorban romantikus karácsonyi vásáráról is.

Romantischer Weihnahtsmarkt
A karácsonyi vásárt a fallal körülvett, majdnem teljesen szabályos kör alakú óváros közepén találjuk, a városháza és a Szt. György templom (St. Georgs-Kirche) körüli utcákban. Az egyik legnagyobb késő gótikus német templom a kör középpontjában áll. Tornya -a majd’ 90 méter magas Dániel torony- az óváros minden pontjáról jól látható, elég ezt követni.

Baldinger Tor

Reimlinger Tor

St. Georgs-Kirche

St. Georgs-Kirche

St. Georgs-Kirche

A középkori városközpont hangulatos fényekkel díszített standjai finom csemegékkel, forralt borral és különleges kézműves termékekkel csábítják a látogatókat. Változatos programok, mint például a nördlingeni betlehemes út (Nördlinger Krippenweg), adventi városi séták, a téren az élő betlehem, és naponta változó zenei programok, koncertek színesítik a programot. 




















Nördlinger Krippenweg
A nördlingeni betlehemes út egy olyan útvonal, ami behálózza a középkori városmagot. Van egy nagy betlehemes kiállítás a városházán, majd az útvonalat követve a városka különböző pontjain (boltok, patikák, üzletek kirakataiban, templomokban, és a Szt. György templom tornyának tetején is) találunk kisebb-nagyobb betlehemes jeleneteket. A turista információs irodában adnak térképet, melynek segítségével könnyedén bejárható az útvonal.

Betlehemes kiállítás a városházán

Betlehemes kiállítás a városházán

Betlehemes kiállítás a városházán

Betlehemes kiállítás a városházán

Betlehemes kiállítás a városházán

Betlehemes kiállítás a városházán

Betlehem a St. Georgs-Kirche tornyában

Betlehem a Marktplatzon

Betlehem a Marktplatzon

Betlehem egy üzlet kirakatában

Betlehem a Salvatorkirchében


Adventi vásár: 

🎄 Budapesten 
🎄 Bécsben 
🎄 Bolzanóban 
🎄 Meranóban 
🎄 Assisiben 
🎄 Perugiában 
🎄 Bolognában 
🎄 Nürnbergben 
🎄 Coburgban
🎄 Fürthben


Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!




(A bejegyzésben található képek egy részét Laca és Laurent készítette.)



2 megjegyzés:

  1. Ez híres vásár, már régóta el akartam menni oda én is, de túl messze van tőlünk. A képeid alapján valami hiányzik nekem, nem elég "kompakt", nem elég romantikus, valahogy nekem túl üres, mást vártam tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy nagyon pici vásár Flögi. Maga az óváros is picike, kb. 1 km a kör átmérője. A közepén lévő St. Georg templomot és tornyát mindig mindenhonnan látni. Pár utcában és téren van a vásár csak. Nem lehet összehasonlítani egy városi vásárral. Pici, aranyos, de csak ezért ne menjetek el ide. Csak úgy, ha a kisvárost is meg akarjátok nézni. :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!