2019. december 28., szombat

Advent Bazilika – Európa legszebb karácsonyi vására 2020-2021-2022-2023!



Advent Bazilika



A European Best Destinations független utazási portálon évente megrendezik a szavazást, mely egy tíz napig tartó online verseny. Az Advent Bazilika már 2019-ben is a látogatók egyik legnagyobb kedvence volt, akkor Zágráb mögött „csak” a második helyet szerezte meg a szavazáson. Azonban olyan városokat előzött meg, mint Prága, Brüsszel vagy Bécs. 2020-ban, 2021-ben, 2022-ben sőt idén is minden eddigi szavazási rekordot megdöntve az Advent Bazilika nyerte el az Európa legszebb karácsonyi vására megtisztelő címet a számos induló közül.

Kép forrása, copyright: Advent Feast at the Basilica



A Best Christmas market in Europe 2020, 2021, 2022 és 2023 titulus mellett a Best Christmas market with the spirit of Christmas (a legkarácsonyiasabb hangulatú vásár) és a Best eco-friendly Christmas market (legkörnyezetbarátabb karácsonyi vásár) címeket is elnyerte 2020-ban.

Minden évben november végétől január 1-ig rendezik meg a vásárt.

Mi is elmentünk megnézni, hogy milyen.
Minőségi kiállítók mellett színes programok, tematikus napok, interaktív szelfipont és egy 12 méteres karácsonyfa várta a látogatókat ezen a vásáron.
Korcsolyázhatunk a jégpályán, lefagyott ujjainkat felmelegíthetjük egy pohár forralt bort vagy forró csokit szorongatva, hagyományos magyar ételeket fogyaszthatunk, melyek ínycsiklandó illatának nehéz ellenállni. (Környezetbarát poharakat és evőeszközöket használnak.)














Sötétedés után kezdődik a light show, mely a legnagyobb 3D-s zenés fényfestés Európában!








VIDEO!!!


Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár


Mivel sötétedésig még volt idő, átsétáltunk a Vörösmarty térre is. A Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár pozitív csalódás volt. Az elmúlt évek gyakorlatához képest nem kettős sorban álltak a standok egymással szemben, hanem szimplán. Ennek következtében sokkal jobban körbejárható lett a tér, és az embertömeg is jobban eloszlott.








Adventi vásár: 

🎄 Bécsben 
🎄 Bolzanóban 
🎄 Meranóban 
🎄 Assisiben 
🎄 Perugiában 
🎄 Bolognában 
🎄 Nürnbergben 
🎄 Coburgban 
🎄 Bambergben 
🎄 Forchheimban 
🎄 Fürthben


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!