2019. december 28., szombat

Advent Bazilika – Európa legszebb karácsonyi vására 2020Advent BazilikaA European Best Destinations független utazási portálon évente megrendezik a szavazást, mely egy tíz napig tartó online verseny. Az Advent Bazilika már tavaly is a látogatók egyik legnagyobb kedvence volt, akkor Zágráb mögött „csak” a második helyet szerezte meg a szavazáson. Azonban olyan városokat előzött meg, mint Prága, Brüsszel vagy Bécs. Idén viszont minden eddigi szavazási rekordot megdöntve az Advent Bazilika nyerte el az Európa legszebb karácsonyi vására megtisztelő címet a 24 induló közül.

Kép forrása, copyright: Advent Feast at the BasilicaA Best Christmas market in Europe 2020 titulus mellett a Best Christmas market with the spirit of Christmas (a legkarácsonyiasabb hangulatú vásár) és a Best eco-friendly Christmas market (legkörnyezetbarátabb karácsonyi vásár) címeket is elnyerte.

Idén már a kilencedik alkalommal rendezték meg 2019. november 22-től 2020. január 1-ig.

Mi is elmentünk megnézni, hogy milyen.
Minőségi kiállítók mellett színes programok, tematikus napok, interaktív szelfipont és egy 12 méteres karácsonyfa várta a látogatókat ezen a vásáron.
Korcsolyázhatunk a jégpályán, lefagyott ujjainkat felmelegíthetjük egy pohár forralt bort vagy forró csokit szorongatva, hagyományos magyar ételeket fogyaszthatunk, melyek ínycsiklandó illatának nehéz ellenállni. (Környezetbarát poharakat és evőeszközöket használnak.)


Sötétedés után kezdődik a light show, mely a legnagyobb 3D-s zenés fényfestés Európában!
VIDEO!!!


Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár


Mivel sötétedésig még volt idő, átsétáltunk a Vörösmarty térre is. A Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár pozitív csalódás volt. Az elmúlt évek gyakorlatához képest nem kettős sorban álltak a standok egymással szemben, hanem szimplán. Ennek következtében sokkal jobban körbejárható lett a tér, és az embertömeg is jobban eloszlott.


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!