2015. december 8., kedd

Adventi vásár - Perugia, Olaszország




Perugia

Perugia olasz város, az azonos nevű megye és Umbria tartomány székhelye. Közép-Olaszországban, a Tevere-folyó és a Trasimeno-tó fölé emelkedő hegyvidéken fekszik, Rómától 135 km-re északra.

A város erős művészi hagyományokkal rendelkezik, a 15. században ez volt az otthona a híres festőnek, Perugino-nak, akinek tanítványai közé tartozott Francesca, Raffaello és Leonardo.

Első este a központban vacsoráztunk, majd utána a környéken bóklásztunk. A kis utcák olyanok, mintha egy szabadtéri kiállítást nézegetne az ember. A közelgő karácsony miatt sok kis karácsonyfa lógott a falakon, és az állandóan ott lévő alkotásokra is felkerült egy-két plusz ünnepi dísz.






Visszasétáltunk a Piazza IV Novembre-re, mely Perugia monumentális központja, és melyet méltán tartanak Olaszország egyik legszebb terének a közepén álló gyönyörű kúttal, a Fontana Maggiore-vel, mely körül magasodik a városháza, a Palazzo dei Priori, a háromhajós San Lorenzo-katedrális, és innen indul Perugia sétálóutcája, a Corso Vannucci.
A téren az adventi időszakra való tekintettel volt néhány árus, és egy óriás karácsonyfa.




Piazza IV. Novembre

A Palazzo dei Priori épületének földszintjén is volt egy karácsonyfa

Harmadnap újra kimentünk a térre, ezúttal megnéztük a standokat.
















A Corso Vannucci-n pedig legfőképpen a szórakozást szolgáló dolgok, mint korcsolyapálya, mászóvár gyerekeknek, óriáskerék…





A Corso Vannucci sétálóutcán továbbhaladva a Kormányzói Palota (Palazzo del Governo) után elérjük a Rocca Paolina-t, a várat. Ebből mára két bástya maradt meg és a vár föld alatti része: ez utóbbi igazi különlegesség, olyan mintha a föld alatt lenne egy külön városrész boltíves utcákkal, kiállításokkal a vár termeiben.
Mivel karácsony előtt, az adventi időszakban voltunk itt, az egész vár tele volt a sok karácsonyi árus standjaival.













ELŐZMÉNY ITT, ITT, és ITT, FOLYTATÁS ITT és ITT!


Adventi vásár:

🎄 Bécsben
🎄 Assisiben
🎄 Coburgban
🎄 Fürthben


Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz! 



LINKEK:


Perugia MAGYARul: https://hu.wikipedia.org/wiki/Perugia



(A bejegyzésben szereplő képek egy részét Laurent készítette.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!