2022. december 22., csütörtök

Adventi vásár - Lübeck


„Soha nem fogom elfelejteni, mennyire szerettem a karácsony varázsát.” - Thomas Mann, 1924



Lübeck

Lübeck városa Észak-Németországban, Schleswig-Holstein szövetségi tartományban található. Lübeck a tartomány második legnagyobb városa, mely évszázadokig a Hanza-szövetség központja volt, és építészeti hagyatéka miatt az UNESCO világörökség része. 

 

„Észak karácsonyi városa”

Lübecket az „Észak karácsonyi városa” címmel illetik. Az adventi vásárnak nagy hagyománya van Lübeckben. Először 1648-ban említik a feljegyzések, ma pedig a történelmi épületek adják az adventi vásárok tökéletes hátterét. A karácsonyi vásárokat a város több (szám szerint 11) pontján találjuk.

Karácsonyi csillagok sokasága, mesés fények és gyönyörűen feldíszített karácsonyfák varázslatos téli hangulatot teremtenek a város különböző pontjain. A tiszta téli levegőt a sült mandula, a karácsonyi sütemények és a forralt bor illata tölti be. Vannak persze kolbászok és sok más finomság is. A standokon karácsonyi kézműves termékek is megtalálhatók; a hagyományos karácsonyfadíszektől és játékoktól kezdve a helyi termékeken (lübecki marcipán) át a különleges ajándékötletekig.

Csodálatos templomokban, ünnepi díszbe öltöztetett utcákon és tereken, hangulatos sikátorokban különböző témájú adventi vásárokat találunk, például visszautazhatunk az időben a középkorba vagy tehetünk egy látogatást gyermekkorunk mesehőseihez.


























 

A számtalan karácsonyi csillag, fények és feldíszített fák csodálatossá varázsolják a sötét napokat, és megmelengetik szívünket-lelkünket.


Látnivalók Lübeckben
👉 Lübeck - "A Balti-tenger Velencéje"
👉 Érdekességek a lübecki marcipánról


Adventi vásár:

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!


LINKEK/FORRÁSOK

Lübeck MAGYARul: Lübeck – Wikipédia (wikipedia.org)
Adventi vásár Lübeckben NÉMETül és ANGOLul: Christmas City of the North (visit-luebeck.com) és https://www.visit-luebeck.com/culture/christmas-city-of-the-north/christmas-markets
Thomas Mann MAGYARul: Thomas Mann (író) – Wikipédia (wikipedia.org)

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!