2021. február 20., szombat

Hétköznapi NagyMenők - Klaudia

 

Új interjú-sorozat indult a blogon, „Hétköznapi NagyMenők” címmel. Ezekben a cikkekben, interjúkban olyan bloggereket mutatok be, akik ugyanolyan hétköznapi emberek, mint bárki más. Dolgoznak, családjuk van, kirándulnak/utaznak, szeretnek jókat enni-inni, olvasni. És van egy nagy közös szenvedélyük: a blogolás. Mindannyiuk írása rendszeresen megjelenik a Miadéle online magazinban.



 

Csapjunk bele! Mutasd be magad az olvasóknak!

Bányainé Darabos Klaudiának hívnak, a Két gyerekkel az élet blog írója. 2016 óta blogolok, először egy magazin jellegű blogom volt, majd amikor terhes lettem 2017-ben a második kislányommal, akkor indítottam el ezt a blogot. Főleg az anyaságról és a gyereknevelésről szól, de szeretek hétköznapi témákról is írni, valamint egyre több receptet is teszek fel. A gyerekek, háztartás és munka mellett sajnos nincs annyi időm a blogra amennyit szeretnék, hogy legyen, de nagyon sok ötletem van, és igyekszem több időt szánni rá a jövőben.

Bővebben rólam: https://ketgyerek.wordpress.com/rolam/


 

Mondj egy dolgot, amit ha az emberek megtudnának rólad, nagyon meglepődnének!

Az emberek nagyon meglepődnek, amikor egy-egy beszélgetés során kiderül, hogy minőségirányítási vezető vagyok, hiszen ennek semmi köze sem az íráshoz, sem az eredeti pedagógus végzettségemhez. Ezt a munkakört inkább férfiak szokták betölteni, hiszen termeléssel kapcsolatos munkakör, amelyhez hozzátartozik, hogy embereket kell irányítani. Ehhez pedig határozottnak kell lenni, főleg egy nőnek.

 

Szeretsz utazni?

Nagyon szeretek utazni, külföldre és belföldre egyaránt, hazai kedvenc városom Szeged. Ott tanultam, amíg főiskolás voltam, és egyből belopta magát a szívembe.


 

Hogyan döntöd el, hogy hova utazz?

Amikor utazást tervezünk, mindig az a szempont, hogy mindenki jól érezze magát. Igyekszünk olyan helyet választani, ami a gyerekeknek, és nekünk, szülőknek is megfelel. Legyen pihenésre, fürdőzésre is lehetőség, de tudjunk mellette kirándulni, felfedezni a helyet. 


 

Mi a három legfontosabb bakancslistás hely, amelyet szívesen meglátogatnál és miért?

Nagy álmom Amerikába eljutni egyszer. Imádok olvasni, főleg amerikai íróktól, és nagyon szeretem olvasni a különböző városok leírását, bemutatását. Nagyon szuper lehet New York utcáin sétálni, vagy Chicago dimbes-dombos lankáit villamossal bejárni. A másik ország ahová menni szeretnék az Olaszország, imádom az olasz temperamentumot. Ezért is választottam anno gimiben az olaszt második nyelvnek.


 

Mit szeretnél tanácsolni a 15 évvel fiatalabb énednek?

Amit tanácsolnék a fiatalabb énemnek az az, hogy ne halogassa az utazásokat. Ne legyen majd ekkor meg akkor, hanem menjen.

 

Utazási pillanat, melyet sohasem felejtesz el… a legjobb és a legrosszabb?

A legjobb hely ahol eddig voltam az Párizs, oda is szeretnék még visszamenni egyszer. Disneyland akkora élmény volt, hogy soha nem fogom elfelejteni. Oda a gyerekeimet is szeretném majd elvinni.

A legrosszabb utazási élményem az volt, amikor egy buszos kirándulással mentünk Angliába a sulival. Na, az a két-három nap kiborító volt számomra. Maga a hely már gyönyörű volt, de az oda- és visszautat nem tenném meg még egyszer így. :-D

 

Ha csak az étel alapján választhatnál egy országot, ahol egy évig élhetnél, akkor melyik lenne az és miért?

Ha étel alapján kéne választanom egy országot, ahol egy évig kellene élnem, akkor szintén Amerikára esne a választásom. Talán az a kultúra áll legközelebb hozzám, ott mindig lenne mit ennem, mert nem sok olyan dolog lenne, amit nem szeretek.:-D


 

Jó tanácsod az olvasóknak: 

Azt tanácsolnám az olvasóknak, hogy ha tehetik, akkor utazzanak, ne várjanak mindig valamire. Akár belföldön, akár külföldön van az ember, az utazással járó élmények olyanok, amiket sosem felejt el az ember.

 

Ha kíváncsi vagy a gyereknevelés árnyalataira (és sok másra) Klaudia tollából, nézd meg az alábbi közösségi csatornákat:

Weboldal: www.ketgyerek.wordpress.com
Instagram: www.instagram.com/ketgyerekkel.blog
Facebook: www.facebook.com/ketgyerekkelazelet
Miadéle weboldal: https://www.miadele.com/topic/ket-gyerekkel-az-elet

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

 

2 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon jó ötlet ez az interjú sorozat. Jó megismerni így más bloggereket is. :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik az új sorozat. :)

      Törlés

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!