HOZZÁVALÓK
500 g savanyú gyalult káposzta
500 g sertés- vagy marhahús kockázva
100 g füstölt szalonna
150 g száraz bab (vagy 1 konzerv)
1 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 evőkanál darált paprika
só
bors
őrölt kömény
csombor (borsikafű)
TÁLALÁSHOZ
tejföl
ELKÉSZÍTÉS
A száraz babot előző este beáztatjuk, majd másnap külön, sós vízben puhára főzzük.
Kóstoljuk meg a savanyú káposztát, és ha szükséges, mossuk át, hogy ne legyen túl savanyú.
A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk apró kockákra.
A szalonnát is kockázzuk fel, süssük zsírjára, majd a pörcöt szűrőkanállal vegyük ki, és a zsiradékban pirítsuk meg a hagymát.
Az edényt félrehúzzuk a tűzről, rátesszük az őrölt pirospaprikát, jól elkeverjük. Felöntjük egy kis vízzel, megkeverjük és visszatesszük a tűzre.
Hozzáadjuk az apróra vágott vagy préselt fokhagymát és a húst. Adjuk hozzá a sót, borsot, őrölt köményt, a csombort és az apróra vágott paradicsomot. Összekeverjük, és fedő alatt pároljuk.
Ha a hús már félig puha, hozzáadjuk a savanyú káposztát. Öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, és főzzük puhára.
Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megfőzött babot (vagy konzervet) és pár percig még együtt rotyogtatjuk őket.
Tányérra szedjük, és tejfölt teszünk rá. Petrezselyemzölddel díszíthetjük.
Jó receptnek tűnik. Szerintem a férjem örülne ha ilyet készítenék neki. :). Köszi a tippet.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik 😊
TörlésHidd el, nagyon finom, biztosan ízleni fog majd neki.