2021. november 28., vasárnap

Kőbányai sörös hús


Egy egyszerű és nagyon finom étel a sörös hús. Bizonyítékul legyen elég annyi, hogy még anyukám is szereti, annak ellenére, hogy ő az égegyadta világon semmilyen formában meg nem eszi a paradicsomot!




HOZZÁVALÓK

4 fő részére

⁕ 8 szelet sertéscomb
⁕ 5 evőkanál olaj
⁕ só
⁕ bors
⁕ 1 jó nagy fej hagyma
⁕ 5 dl Kőbányai világos sör
⁕ 1 nagy (140 g-os) vagy 2 kicsi (70 g-os) sűrített paradicsom konzerv


ELKÉSZÍTÉS


⁕ Az 5 evőkanál olajat felmelegítjük.
⁕ A kiklopfolt hús mindkét oldalát átsütjük benne.
⁕ Közben a hagymát nagyon apró kockákra vágjuk, esetleg fokhagymanyomón átnyomjuk vagy apróra turmixoljuk.
⁕ A megsült húsokat egy tányérra kiszedjük, sózzuk, borsozzuk.
⁕ A maradék olajba tesszük a felaprított hagymát és lassú tűzön, puhára pároljuk. Ne sajnáljuk rá az időt, ez lehet akár 10-15 perc is!
⁕ Ha a hagyma szinte szétfőtt, visszatesszük rá a hússzeleteket és felöntjük a sörrel, valamint hozzáadjuk a paradicsompürét is. Pici sót és borsot adunk hozzá megint.
⁕ Jól elkeverjük és fedő alatt lassú tűzön majdnem készre főzzük a húst.
⁕ Amikor a hús már majdnem tökéletesen puha, levesszük a fedőt, és elpárologtatjuk róla a sört, hogy sűrű szaftot kapjunk.

Köretnek burgonyapürét, főtt rizst, de akár kuszkuszt is adhatunk mellé. A savanyú uborka jól passzol az ételhez.


 

Tipp 1: Rengeteg kísérletezgetés után állíthatom, hogy a Kőbányai világosnál „jobb” vagy drágább sör nem kell ehhez az ételhez, ezzel a legfinomabb. (És ez nem reklám!!!)

Tipp 2: Ha van otthon házi ketchup, lehet felesben azt, illetve sűrített paradicsomot használni hozzá.

Tipp 3: Lehet pulyka vagy akár csirkemellből is készíteni, azokból is nagyon finom.

Tipp 4: Amennyiben valaki túlságosan savanyúnak találná a szószt, egy pici mézet lehet belecsurgatni a végén.

 

Jó étvágyat!

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő (íz)utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, az ÍzUtazás Facebook csoportban vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó recept. Régebben csináltam ilyet, csak én ezt a bőven rakok bele meg mézet a ketchuphoz vonalat követtem 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, van(nak), aki(k) édesebben szeretik. Én nem bánom, ha kicsit savanykás, sőt: savanyú uborkát is szoktam enni mellé. 😉

      Törlés

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!