2017. július 21., péntek

Playmobil FunPark - a játszótér kicsiknek és nagyoknak
Playmobil FunPark

 
Cím: Brandstätterstraße 2-10, 90513 Zirndorf
Telefonszám: +49 911 96661455
Infoline: +49 911 96661700
E-mail: funpark@playmobil.de
Honlap: http://www.playmobil-funpark.de/en/

Nyitva tartás:
Nyáron (máj. 01-szept. 11-ig): minden nap 09:00-19:00
Ősszel (szept. 12-nov. 05-ig): minden nap 09:00-18:00
Ezen az időszakon kívül a kinti részek zárva tartanak.


 

A Playmobil
A Playmobil egy műanyag szerepjáték. Elsősorban 4-12 éves gyermekeknek szól, de létezik 1-3 éves korosztálynak szóló változata is.

Története
1974-ben Hans Beck gyermekrajzok alapján megalkotta a figurákat. A kezdetekben 3 fő kategória jelent meg: indiánok, lovagok és építkezés, az egy darabos (bliszteres) figuráktól a dobozos készletekig és külön kiegészítőkig. Az első prospektusok mini képregényként mutatták be, hogy hogyan játszható az új játék. A játék igen gyorsan hatalmas sikert aratott és a világ számos országában elkezdődött a forgalmazása. Mivel a Playmobil játékokat is össze kell szerelni, össze szokták téveszteni a LEGO-val, ami azonban teljesen más, elsősorban építőjáték.

Figurái
A Playmobil egy jellegzetes figurán alapul: egy mozgatható fejű, csuklójú és lábú, néhány centis emberfigura. Ezek a játékfigurák rengeteg különböző variációkban fordulnak elő: van férfi, női és gyerek változat is; ruházatuk, hajuk, de még bőrszínük is eltérő lehet. A Playmobil játékok mindig besorolhatók egy-egy témakörbe. Így például vannak az ókori Egyiptomba illeszkedő figurák, vagy középkori kalózok, de akár rendőrök, tűzoltók is megtalálhatók a kínálatban. A Playmobil évente több új témakört jelentet meg, miközben egyes (régebbi) témakörök gyártását egy idő után megszünteti (vagy éppen újra indítja, módosítva).


Egy témakörön belül több játékféle is szerepel a kínálatban. Ezek a játékok természetesen mind összeillenek, és jól kiegészítik egymást - akár témakörtől függetlenül is. A Playmobilok sajátossága, hogy egy-egy játékhoz rengeteg kiegészítő is tartozhat: egészen apró eszközöktől kezdve, különböző járműveken át, a nagyobb épületekig.

Népszerűsége
Németországban meglehetősen komoly gyűjtői tábora van a Playmobilnak, elsősorban a felnőttek körében. Számos Playmobillal kapcsolatos rendezvényt, kiállítást szerveznek. És természetesen ott van a Playmobil FunPark, ami egy nagy játszótér. Majdnem olyan, mint egy vidámpark.

A Playmobil FunPark
A Playmobil FunPark Zirndorfban található, Nürnbergtől autóval kb. félórányira. Sok Playmobil témát találhatunk itt meg nagyban. Jó tanács, hogy nyáron vigyünk magunkkal fürdőruhát, mert van sok vizes rész is, ahol a gyerekek (és felnőttek is) pancsolhatnak kicsit. A WCk mellett szárítógépek is vannak, így a vizes ruhákat is meg tudjuk szárítani. A parkban az eligazodást a pénztárnál kapott térkép segíti.
 
 
 

Játékok a Playmobil FunParkban
A parkban az alábbi témákat találjuk: egyensúlyozós parkour, aranybánya, Vadnyugat, traktor rally, homokos-vizes játszótér, Noé bárkája, farm, rendőrség go-kart pályával, Octa hegymászóháló, vizes-csobogós játszótér, csónakázótó (pedálozós, mint a vizibicikli), akció park, minigolf, lovagvár, csúszdák, dinoszaurusz, kalózhajó, faház, kőbánya, pattogó párnák, tükörlabirintus, babaházak.

Kőbánya

Kalózhajó

Kalózhajó

Kalózhajó - Én vagyok a kormánynál! :-)

Kalózhajó

Kalózhajó - Feljutni sem volt egyszerű, lejutni sem az!

Szárazon...

...vagy vízen? (Átkeltünk mi is a kis tutajjal.)

Faház

Faház

Faház


Dinoszauruszokkal a dzsungelben

Kikelt a tojás! :-)Dzsungelben

Dzsungelben


Ott a dinoszaurusz!


 
Lovagvár

Lovagvár
Várkút
Tükörlabirintus

Kaloda

Várbörtön

 
Vizes-csobogós játszótér
 
Vizes-csobogós játszótér
 
Vizes-csobogós játszótér
 
Noé bárkája
 
Noé bárkája
 

 
 


Farm

 
 
 
 
 
Nagyon megy ez! :-)
 
 
Vadnyugat
 
 
 
 
Vadnyugat - aranybánya
 
 
 
Homokos-vizes játszótér
 
Homokos-vizes játszótér
 
 
Octa hegymászóháló
 
Egyensúlyozós parkour
 
Rendőrség
 
  
Börtön
 
Börtön
 
Börtön
 
Rendőrségi helikopter (forog a propellere, ha hajtod a pedált!)
 
 
Go-kart pálya
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Csónakázótó (pedálozós, mint a vizibicikli)
 
Pattogó párnák
 
Pattogó párnák
 
Pattogó párnák
 
Hinták
 
Társasjátékok
 
 
Jó volt itt lenni! :-)
 
A park mellett van egy bolt és egy hotel is.

Játékbolt a FunPark mellett

Játékbolt a FunPark mellett
 
 
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!
 


LINKEK: 

Playmobil MAGYARul: https://www.playmobil.hu/
Playmobil FunPark NÉMETül, ANGOLul: http://www.playmobil-funpark.de/en/

 

(A bejegyzésben szereplő képek egy részét Laurent készítette.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése