2017. augusztus 5., szombat

Kalandos hétvége a Bajor-erdőben - II. részWaldwipfelwegből először az airbnb-n foglalt szállásunkra mentünk, ahol kipakoltunk, majd gyorsan indultunk is tovább egy újabb kalandra. Egy újabb erőpróbára tériszonyosoknak.


Baumwipfelpfad Bayerischer Wald
Bajor-erdő lombkorona-sétány

Cím: Böhmstraße 43, 94556 Neuschönau
Telefonszám: +49 8558 974074
Fax: +49 8558 974076
e-mail: info@neuschoenau.de, info@baumwipfelpfad.bayern
Honlap: http://www.neuschoenau.de/de/baumwipfelpfad/uebersicht.html
Honlap: https://www.baumwipfelpfad.bayern/bayerischer-wald/
A Bajor Nemzeti Parkban Neuschönau mellett található a Baumwipfelpfad Bayerischer Wald nevű lombkorona-sétány. 2009. szeptember 8.-án volt a hivatalos megnyitó, és másnaptól mindenki számára látogatható ez az (akkoriban még) egyedülálló létesítmény. A lombkorona-sétány a maga kb. 1300 méteres hosszával világrekorder volt átadásának idején.

Megvettük a jegyeket, majd örömmel konstatáltam, hogy ez a hely inkább nekem való, mint délelőtt a Waldwipfelweg. Bár itt a magasság 8 és 25 méter között van, és a szerkezet sem mozog annyira, mint a Waldwipfelweg, hamar rá kellett jönnöm, hogy korán örültem. Itt ugyanis vannak alternatív útvonalak, kvázi akadálypályák, melyeket Laurent természetesen nem hagyhatott ki, és ilyenkor mindig magamra hagyott. Sőt, képeket is készítenem kellett róla, ezzel szenvedésem megsokszorozva.  


A különleges építmény leglátványosabb eleme a 44 méteres magasságba ívelő, tojás alakú sétányszakasz, mely a fák koronái fölé vezet. A „tojást” egy bajor építész, Dino Ströger tervezte. Szerkezetét 16 darab, negyvenhat méter hosszú, ívelt faoszlop tartja. Tetejére 520 méternyi, fából készült szerpentin visz fel. A tetején lévő fémből készült kilátó-platform súlya 17,5 tonna. A lombkorona-sétány és a kilátó majdnem tejesen akadálymentesített, így a csúcsra babakocsival, ill. kerekesszékkel is fel lehet jutni. A 44 méterből 40 méterig teljesen akadálymentesített, csak az utolsó 4 méteren kell lépcsőzni. A különleges kilátó két óriási fenyőfát és kisebb fákat ölel körül. A „tojás” tetejéről csodás kilátás nyílik a környező hegységekre, a bajor és cseh erdőkre. Tiszta időben az Alpokig is el lehet látni. Az elképesztő látványt a tériszonyosok is élvezni fogják. Bennem folyamatosan küzdött egymással a félelem, és az ámulat.

Kimerítő nap volt ez nekem, tériszonyosnak. Megpróbáltatások délelőtt, délután. Nem csoda, ha megint megéheztem! ;-) Útközben, vissza airbnb-s szállásunkra, Spiegelauban álltunk meg, a Gasthof-Metzgerei Genoskoban.

Waidlerteller Schweinefilet- Medallions vom Grill, mit Krauterbutter, Pommes frites und Gemüse
Gemischter Salatteller

Blauer Zweigelt Landwein, trocken, Weinland Österreich, Erz. Abf.
Apfelschorle

Apfelkühle mit Eis

Vacsora után visszamentünk airbnb-s szállásunkra, Bischofsmais falucskájába. Útközben gyönyörű naplementét láttunk, és egy szép templomot, illetve Bischofsmaisban egy nagyon cuki kis kápolnát, fával borított teteje és tornyocskája van.

Spiegelau temploma 

Bischofsmais kápolna

Bischofsmais kápolna
(A dátum a tornyon 1803)

FOLYT. KÖV.!!!Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz! 


LINKEK

Bajor-erdő MAGYARul: https://hu.wikipedia.org/wiki/Bajor-erd%C5%91
Bajor-erdő Nemzeti Park MAGYARul: https://hu.wikipedia.org/wiki/Bajor-erd%C5%91_Nemzeti_Park
Lombkorona-sétányok NÉMETül: https://de.wikipedia.org/wiki/Baumkronenpfad
Neuschönau NÉMETül: https://de.wikipedia.org/wiki/Neusch%C3%B6nau
Baumwipfelpfad Bayerischer Wald NÉMETül: https://de.wikipedia.org/wiki/Baumwipfelpfad_Bayerischer_Wald
Baumwipfelpfad Bayerischer Wald honlapja NÉMETül, ANGOLul, CSEHül: http://www.neuschoenau.de/de/baumwipfelpfad/uebersicht.html
Baumwipfelpfad Bayerischer Wald honlapja NÉMETül, ANGOLul, CSEHül: https://www.baumwipfelpfad.bayern/bayerischer-wald/
Gasthof-Metzgerei Genosko: https://www.hubertushof-spiegelau.de/(A bejegyzésben szereplő képek egy részét Laurent készítette.)


4 megjegyzés:

 1. Valóban ez volt a leglátványosabb ezen a túrán. A fotók nagyon jól sikerültek, gratulálok a fotósnak! :-) A táj odafentről magáért beszél. Remélem sikerült a tériszonyodon "javítani"! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pfff... szerinted?! Neeem! Iszonyatos tériszony gyötör az ilyen helyeken!
   Az a röhej, hogy amúgy tudom, hogy hülyeség, és nem kéne, de egyszerűen nem tudok ellene tenni semmit.
   Köszönjük, igyekeztünk szép képeket lőni, bár nem volt nehéz, szép idő volt nagyon, és az sokat segít! :-)

   Törlés
 2. Erről a helyről is hallottam már, furi, hogy ilyen közel van két hasonló egymáshoz.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most hogy mondod... tényleg! Bár a Waldwipfelwegnél szerintem inkább a fejre állított ház a fő attrakció, itt pedig egyértelműen a "tojás". :-)
   Bár hasonlók, mások, és nem volt unalmas így sem, hogy ugyanaznap mentünk mindkét helyre.

   Törlés