2022. december 23., péntek

Adventi vásár - Schwerin




Schwerin

Schwerin városa Észak-Németországban, Mecklenburg-Előpomeránia szövetségi tartományban található és a tartomány fővárosa. A város az idők során a Schwerini-tó (Schweriner See) déli és nyugati partjai mentén terjedt ki.

A mai schwerini kastély helyén állt várról már a X. században említést tett egy utazó. Ez a vár volt a mecklenburgi hercegek rezidenciája, a kastély egy része pedig 1990 óta a tartományi gyűlésnek (Landtag) ad otthont. A kastély belső udvarán is van egy adventi vásár, de ez belépős, még úgy is külön fizetni kell(ett volna) érte, hogy a kastély látogatásáért belépőjegyet vettünk. Így ide nem mentünk be.



„Északi csillag”

Schwerin adventi vásárát az „Északi csillag” címmel illetik. A történelmi óváros utcáin és terein megrendezett karácsonyi vásár számtalan karácsonyfával, csillogó, színes fényekkel, édes finomságokkal és kulturális programokkal varázsolja el a látogatókat. A feldíszített kis faházikókból pörkölt mandula és mézeskalács ínycsiklandozó illata terjeng.

A kis kunyhókban kézműves termékek kaphatók, a régi posta udvarán pedig tábortűz és forralt bor mellett melegedhetünk fel.

A gyerekeket kézműves sátor és egy jegesmedve zenekar, meseutca, és a piactéren felállított színpadon, a feldíszített karácsonyfa mellett délutánonként a Mikulás várja.

Van gyerek-körhinta, korcsolyapálya, óriáskerék, egy nagy forgó karácsonyi piramis, koncertek és változatos programok.




















 

E-mailinfo@schweriner-weihnachtsmarkt.de
Cím: Schweriner Weihnachtsmarkt GmbH Mecklenburgstraße 8, 19053 Schwerin
Telefon: +49 (0) 173 714 22 00
Honlaphttps://www.weihnachtsmarkt-schwerin.de/


Adventi vásár:

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!


LINKEK/FORRÁSOK

Schwerin MAGYARul: Schwerin – Wikipédia (wikipedia.org)
Adventi vásár Schwerinben NÉMETül: Schweriner Weihnachtsmarkt → Der Stern im Norden | Der Weihnachtsmarkt in Schwerin (weihnachtsmarkt-schwerin.de) és https://www.schwerin.m-vp.de/schweriner-weihnachtsmarkt/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!