2023. június 28., szerda

Nicotera Marina


Nicotera egy festői halászfalu az olasz csizma orrában.



Nicotera

Nicotera település Olaszországban, Calabria régióban, Vibo Valentina megyében, a Tirrén-tengernél, a Santa Eufemia-öböl (Golfo di Santa Eufemia) partján található. A település egy ókori város helyén alakult ki, a rómaiak fennhatósága idején Calabria egyik legfontosabb városa lett. Később a normann Szicíliai Királyság részévé vált. Ebben az időszakban épült fel vára és katedrálisa. A XIX. század elején vált önálló községgé. 
Spontán ötlettől vezérelve jöttünk ide; akkor néztük ki magunknak, amikor Reggio Calabriába menet fentről a szerpentineken kacskaringózva megláttuk a „homokos” tengerpartot. Persze akkor még nem tudtuk, hogy tényleg homokos-e vagy csak nagyon apró kavicsos.


 

La Costa degli Dei
Istenek partja

A Costa degli Dei a Tirrén-tenger déli részén található, Pizzo Calabrótól Nicoteráig terjedő tengerparti szakasz neve, azaz Vibo Valentia tartomány teljes tengeri szakasza. Ez a partszakasz mintegy 55 km hosszú. Istenek partjának nevezik, ami nem csoda, hisz annyira gyönyörű!!! Több strandot is felkerestünk ezen a részen; Stromboli Beach - Ricadiban (Santa Domenica), Spiaggia di Tropea - Tropeában, Spiaggia Michelino - Pargheliában és Nicotera Marina - Nicoterában. Egyik strand lenyűgözőbb, mint a másik! 

 

Nicotera Marina

A strandra érve kiderült, hogy a part nem homokos, csak nagyon apró kavicsos, olyan, mint Pargheliában is volt. Itt a parton viszont lehet napernyőt és ágyakat bérelni és van egy bár is. A tenger nagyon gyorsan mélyül. Csodás hátteret nyújt a Poro hegy oldalába épült város, tetején a várral (Castello Ruffo di Nicotera) és a katedrálissal (Concattedrale di Santa Maria Assunta).












A Poro hegy tetején a vár (Castello Ruffo di Nicotera) és a katedrális (Concattedrale di Santa Maria Assunta)

 

Cím: 89844 Nicotera VV, Olaszország

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

LINKEK / FORRÁSOK:

Nicotera MAGYARul: Nicotera – Wikipédia (wikipedia.org)
Nicotera OLASZul: Nicotera - Wikipedia
Santa Eufemia-öböl MAGYARul: Santa Eufemia-öböl – Wikipédia (wikipedia.org)
Istenek partja OLASZul: Costa degli Dei - Wikipedia
Olaszország világörökségi helyszínei MAGYARul: Olaszország világörökségi helyszínei – Wikipédia (wikipedia.org)
Itália legszebb falvai OLASZul: I borghi più belli d'Italia - Wikipedia

A helyszínen kihelyezett információs anyagok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!