2023. június 19., hétfő

Stromboli Beach - Ricadi




Ricadi

Ricadi település Olaszországban, Calabria régióban, Vibo Valentina megyében, a Tirrén-tengernél, a Santa Eufemia-öböl (Golfo di Santa Eufemia) partján található.

Capo Vaticano

Capo Vaticano kiterjedt tengerparti üdülőhely, mely Ricadihoz tartozik. Védett, tengerparti fekvéséből adódóan gazdag természeti kincsekkel rendelkező, nyugodt, békés hangulatú hely, ahol számos szállodát, apartmanházat és lélegzetelállítóan szép strandot, fürdőzőhelyet találni.

La Costa degli Dei
Istenek partja

A Costa degli Dei a Tirrén-tenger déli részén található, Pizzo Calabrótól Nicoteráig terjedő tengerparti szakasz neve, azaz Vibo Valentia tartomány teljes tengeri szakasza. Ez a partszakasz mintegy 55 km hosszú. Istenek partjának nevezik, ami nem csoda, hisz annyira gyönyörű!!! Több strandot is felkerestünk ezen a részen; Stromboli Beach - Ricadiban (Santa Domenica), Spiaggia di Tropea - Tropeában, Spiaggia Michelino - Pargheliában és Nicotera Marina - Nicoterában. Egyik strand lenyűgözőbb, mint a másik!

Szállásunk 4 éjszakára a Hotel Villaggio Stromboli 4*-os szállodában volt, ebből adódóan a Stromboli Beachen töltöttük a legtöbb időt, hiszen itt a strandra a nap végén is lemehettünk egy-egy kirándulás után.
A szállás nagyon szép, dimbes-dombos helyen, egy sziklaszirten található. Szerintem nincs is olyan szobája, mely ne a tenger felé nézne. A reggeliző helyiség több asztala is az ablak mellett van elhelyezve, így reggeli közben is bámulhattuk a tengert. És a sok-sok fecskét, a fészkükkel tele volt minden. A fenti részen van medence is, napágyakkal, bárral. A partra kanyargós ösvény visz le. Napozó ágyak és székek, napernyők állnak ingyenesen a szállóvendégek rendelkezésére. Az ott található bárban nagyon finom, friss tengeri herkentyűkből készült, mediterrán ételeket kapni. A pizzát is ott sütik kemencében, az is nagyon finom!
A szállás egyetlen negatívuma a WI-FI, mert az nagyon, de nagyon nem akart működni. A mobiladat sem.


















Rövid VIDEÓ zenével

Rövid VIDEÓ temger morajlással









Ebéd kilátással a Stromboli Beach bárban

Ebéd a Stromboli Beach bárban






Naplemente VIDEÓ!!!


Reggeliző- és vacsorázó helyiség

Az alsó szinten a kis pálmafa mögött az erkélyünk

Kilátás az erkélyünkről

Kilátás az erkélyünkről













Reggeli kilátással





Éjszakai vendég a házfalon



CímHotel Villaggio Stromboli 4*, Contrada Schiavello, 89866 Torre Marino VV, Olaszország
Telefonszám: +39 0963 669093

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

LINKEK / FORRÁSOK:

Istenek partja OLASZul: Costa degli Dei - Wikipedia
Olaszország világörökségi helyszínei MAGYARul: Olaszország világörökségi helyszínei – Wikipédia (wikipedia.org)

A helyszínen kihelyezett információs anyagok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!