2018. szeptember 29., szombat

Amerikai álom(?) X. - Lake Barcroft - Falls Church




Szombat lévén Laurent családjával töltöttük a napot. Két kisebb kirándulást terveztünk, mindkettőt természeti látnivalókhoz. Délelőtt a Pohick Creek mentén lévő „Big Rock”-hoz mentünk, ahová vittük magunkkal Prince-t, a kutyust is.

Délután pedig Laurent unokatestvérével Michele-lel és családjával találkoztunk. Ők Falls Churchben élnek, a Lake Barcroft mellett. Nem közvetlenül a tónál, pár perc sétára tőle. Glennek, Michele férjének van egy elektromos hajója, azzal mentünk a tóra hajózni. Nyolcan mentünk, Chantal, Michele, Glen, Zack, aki Michele örökbe fogadott fia, és Glen fia is, ő Glen első házasságából való. És persze mi hárman. Ide Prince, a kutyus nem jött velünk. 

A Barcroft-tó Fairfax megyében, Washington központjától kb. 15 km-re északkeletre található. Nevét Dr. John W. Barcroftról kapta, aki a XIX. század közepén egy malmot üzemeltetett itt. A tó ma magántulajdonban van, azoké, akik a környéken laknak. Akiknek nem közvetlenül a tó partján áll a házuk, azoknak 5 homokos strand és egy közösségi tér áll a rendelkezésére a tó partján.

A tavon a zaj és szennyezés elkerülésére tilos zajos (motoros) hajókkal közlekedni. Az elektromos hajó megengedett, a vitorlások és az evezősök is.









































A tóban rendkívül gazdag az élővilág (halak, madarak), és a tó melletti fás részen halakra vadászó madarak élnek. Rengeteget láttunk belőlük. Láttunk fehérfejű rétisasokat is. Ez a ragadozó madár az észak-amerikai kontinens egyik legismertebb madara, az Amerikai Egyesült Államok nemzeti szimbóluma. Az Amerikai Egyesült Államok címerében is benne van.
















Pont ezen a napon volt egy rendezvény is a tavon (Art - a - Float), úgyhogy ezt is megnéztük. A képzőművészek kis hajókat egymás mellé parkolták és összekötötték, és a hajóikon mutatták be portékáikat, melyeket meg is lehetett vásárolni.















Este vacsora után bepakoltunk a bőröndökbe, mert másnap korán reggel New York City felé vesszük az irányt.








Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!



LINKEK/FORRÁSOK


Lake Barcroft ANGOLul: https://en.wikipedia.org/wiki/Lake_Barcroft,_Virginia
Fehérfejű rétisas MAGYARul: https://hu.wikipedia.org/wiki/Feh%C3%A9rfej%C5%B1_r%C3%A9tisas

LeRoutard útikönyv sorozat États-Unis Nord-Est c. kötete, 2013/2014-es kiadás, ISBN 978-2-01-245641-9



(A bejegyzésben található képek egy részét Laca és Laurent készítette.)



2 megjegyzés:

  1. Hú, igen barna vize van, fürdeni nem mennék bele, de csónakázni nagyon jó lehetett.
    Hát most piszkosul irígykedem a Weißkopfseeadlerért, nem tudom, hogy ezt magyarul réti sasnak vagy inkább valami haslászsasfélének nevezik-e. Ilyet még életemben nem láttam szabad természetben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A neten, wikipédián fehérfejű rétisas (Haliaeetus leucocephalus)-ként találtam meg. Én sem láttam még szabadon, a természetben. Viszont itt jó sok volt belőlük! :-) Nagyon szépek, és óriásiak!

      Törlés

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!