Soupe au vin blanc
A recept alapja a minőségi fehérbor, mely lehet száraz vagy félszáraz. A borleves elkészítéséhez választhatunk cserszegi fűszerest, furmintot, hárslevelűt vagy juhfarkat is, attól függően, hogy melyiket szeretjük jobban.
Soupe au vin blanc
Francia borleves
Hozzávalók:
v 4 tojás
v 10 dkg kristálycukor
v 1 csomag vaníliás cukor
v ½ liter fehérbor
v 1 narancs leve
v 5 szem szegfűszeg
v 1 rúd fahéj
v 2 dl víz
v 1 dl tejszín
v 4 csapott teáskanál cukor
v Fahéj / narancshéj / narancs karika / mazsola / pirított mandula / tejszínhab / tojáshab a díszítéshez
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
A bort lábasba tesszük, hozzáadjuk a fahéj rudat, szegfűszeget és a narancs levét.
Kb. 5 percig, kis lángon összefőzzük őket. (Éppen csak gyöngyözzön.)
Hozzáadjuk a vizet, majd a kissé lehűlt keverék egy részét apránként a tojás sárgájához keverjük, végül összeöntjük őket.
Hozzáadjuk a tejszínt is, és forrásig kevergetve melegítjük. Picit be kell sűrűsödnie.
A levest leszűrjük.
Készíthetünk hozzá tojáshabot a félretett fehérjéből. Ezt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd tejben vagy mikrohullámú sütőben kifőzzük. (Mikrohullámú sütőben használható tálban verjük fel a tojást, és a habot maximum fokozaton 1 percig mikrózzuk. Kanállal galuskákat szaggatunk belőle.)
Tálalás:
A levest tányérokba szedjük, a tetejére tesszük a tojáshabot vagy tejszínhabot, megszórjuk fahéjjal. A díszítéshez használhatunk narancshéjat, narancs karikát, mazsolát, pirított mandula lapkákat is.
Bon appétit! – Jó étvágyat!
Ha nem szeretnél lemaradni a következő (íz)utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, az ÍzUtazás Facebook csoportban vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!
Érdekes lehet, még sosem ettem ilyet. :)
VálaszTörlésNagyon finom! 😋
TörlésEgy ünnepi alkalommal próbáld ki majd! 😊