2024. február 26., hétfő

Mókaliget - Újpest




Újpest

A IV. kerület a Duna folyam bal partján, Budapest északi részén fekszik. Ennek a kerületi önkormányzat által megállapított neve Újpest. A kerületben megtalálható hat városrész egyikét is Újpestnek hívják. Megyer városrészben található a Mókaliget.

 

Mókaliget

INGYENES mókuspark nyílt Budapesten!”, „Íme Budapest első mókus- és madárparkja”, „Elkészült a főváros első mókus- és madárparkja”… ilyen és hasonló címekkel van tele az internet arról a helyről, amit a hétvégén mi is meglátogattunk. Bár ne tettük volna!!!

A cikkeknek nem csak a címe, de a tartalma is igen megtévesztő. Óriási csalódás ért, amint megláttuk ezt a helyet a becsapósan megfogalmazott irományok után. Parknak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető ez a hálós kerítéssel körbevett kb. 5x5 méteres terület. Azt, hogy megnyílt nem is értem. Hogy ingyenes? Még jó, lenne bárki, aki ezért fizet?!

Ha amúgy is a közelben jársz vagy a környéken laksz, ejtsd útba, de ne tölts órákat és ne költs pénzt arra, hogy ideutazol! Mi cinkéken és galambokon kívül mást nem láttunk… ezt otthon is láthatom a kertben és a madáretetőben.

Egy szó mint száz: a Mókaliget nem jó móka.





Cím: 1044 Budapest, Ugró Gyula sor 1-3.
Honlaphttps://www.facebook.com/profile.php?id=100090352965183

 

Sokkal jobban jársz, ha kimész a Margitszigetre vagy ha a közeli Fótot veszed célba. Újpestről a Volánbusz menetrendszerinti járataival a Gyermekváros megállótól gyalog pár perc séta a Károlyi kastély parkja. Körbesétálhatod a tavat, és láthatsz mókust, madarakat, a tóban úszkáló kacsákat, köztük a csodaszép mandarinrécéket is!

Ha inkább vonattal utaznál, akkor a Fótfürdő vasútállomásnál találod a Nagy-tavat (Fóti-tó), ahol szabadidős szórakozási lehetőségek is várják a kicsiket és nagyokat.






További látnivalók Fóton:
Fót nevezetességei


Mátraházána Mátrai Gyógyintézet parkjában is gyakran lehet mókusokkal találkozni, a szerencsésebbek kézből is etetik őket, annyira megszokták már az ember közelségét az ottani kis cukiságok. Innen már csak pár lépés Magyarország legmagasabb pontja, az 1014 méteres Kékes. És, ha már Márta, akkor jó móka a nyomozós kalandtúra. Mi a Mártaháza - Erdei fogócska címűt teljesítettük.

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!                                                                                          

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalána blog youtube csatornáján vagy a TikTokon, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

LINKEK / FORRÁSOK

Budapest IV. kerülete MAGYARul: Budapest IV. kerülete – Wikipédia (wikipedia.org)
Újpest (városrész) MAGYARul: Újpest (városrész) – Wikipédia (wikipedia.org)
Mókaliget Újpest Facebook oldala: Facebook


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!