2015. július 2., csütörtök

STRÖMSTAD - Svédország


Strömstad a norvég határtól nem messze található, és leginkább a bevásárlóturizmus jellemző rá. Ide jár mindenki a szomszédos Norvégiából (a norvégok is, nem csak a csóró külföldiek, mint mi 😉) bevásárolni. 



Délutánra megbeszéltük Francesco-val és Katarína-val, hogy elmegyünk a szomszédos Svédországba bevárásolni, mert ott minden sokkal olcsóbb. Sok mindenre nem volt szükségem, inkább a társaságuk miatt mentem el velük.

Strömstadba jár mindenki a szomszédos Norvégiából bevásárolni. A parkoló tele van norvég rendszámú autókkal.

A városon kívül van a bevásárlóközpont, rengeteg nagy üzlettel. Ahová mi mentünk, ott mindenféléből volt ingyen kóstoló, kezdve a görögdinnyétől a friss pékárun keresztül a gyümülcsléig minden. Jót nevettünk azon, hogy bevásárlás közben meg is vacsoráztunk, azt egész olyan volt, mint az olasz aperitivo. :-)

Nyár kellős közepe lévén a nap csak pár órára megy le, így világos volt még, mikor befejeztük a vásárlást, így úgy döntöttünk, hogy körülnézünk az igazi Strömstadban is.












Ez a térkép itt a Kosterhavet Nemzeti Parkot mutatja, mely az első tengeri nemzeti park Svédországban, 2009 szeptemberében alapították. A Koster-szigetek körüli tenger és a partvidék alkotja, de a szigetek nem részei a nemzeti parknak.
 



























 

Svédország abban különbözik Norvégiától első ránézésre, hogy itt a környék kevésbé rendezett és tiszta, mint Norvégiában. Ott minden úgy néz ki, mintha vadi új lenne, minden szép tiszta, és karban van tartva. Svédországra ez kevésbé igaz, sok házon megkopott a festék, vagy éppen mállik le.


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!



LINKEK / FORRÁSOK

Strömstad MAGYARul: https://hu.wikipedia.org/wiki/Str%C3%B6mstad_k%C3%B6zs%C3%A9g
Kosterhavet Nemzeti Park MAGYARul: https://hu.wikipedia.org/wiki/Sv%C3%A9dorsz%C3%A1g_nemzeti_parkjai
Kosterhavet National Park ANGOLul: https://en.wikipedia.org/wiki/Kosterhavet_National_Park


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!