2017. július 16., vasárnap

Nürnbergi BORFESZTIVÁL




Nürnberger WEINFEST
Nürnbergi BORFESZTIVÁL

Cím: Jakobsplatz, 90402 Nürnberg
Időpont: július közepe
e-mailinfo@zametzer-krohn.de
Telefon: +49 133 604000
Fax: +49 133 604001



Minden évben július közepe táján rendezik meg Nürnbergben a Borfesztivált. A helyszín a Weißer Turm metróállomáshoz (U-bahn) közeli Jakobsplatz tér, melyet a Jakobskirche, a St. Elisabethkirche és a Weißer Turm határol.

Jakobsplatz



Jakobskirche

St. Elisabethkirche

St. Elisabethkirche és Weißer Turm


Nem indultam neki nagy elvárásokkal, hisz Németország mégiscsak a sörről és sörfesztiváljairól ismert, de kellemes meglepetés ért. (Már rögtön a dekorációt nagyon szerettem.)



4 pincészet és 1 sörfőzde (mégiscsak Németországban vagyunk, na!) képviseltette magát, név szerint a Schloss Saalek, a Schmitt, a Behringer és a Keller, valamint a Kraus sörfőzde.
Hogy legyen mire inni, voltak ételes standok is, volt Flammkuchen (kenyérlángos), Drei im Weckla (3 kolbászka egy buciban), Forelle (pisztráng), Baumstriezel (kürtőskalács), sajtok, mexikói és olasz kaják.

Borászatok / innivalók



Flammkuchen (kenyérlángos)




Forelle (pisztráng)



Drei im Weckla (3 kolbászka egy buciban)


Sajtok






Baumstriezel (kürtőskalács)






Mexikói


Olasz


Sör


Mi a Schmitt pincészet boraiból kóstoltunk meg egy fehér-, és egy „összekevert” bort, a 2016er Bacchus, QbA halbtrocken (félszáraz fehérbor)-t, és a 2015er Rotling, QbA halbtrocken (félszáraz kevert bor)-t.
A Rotling eredete szász, de olyan német borvidékeken is megtalálható, mint Württemberg, Baden, Frankföld és Szászország, valamint Regensburg és a bajor Bodeni-tó. A Rotling egy olyan bor, amely vörös és fehér szőlő keverékéből készül. Össze kell a szemeket keverni, majd együtt préselni. Színe hasonló a rozé borok színéhez, de ez nem rozé bor.



Ettünk hagymás-speck-es (sonka) kenyérlángost, sajtokat szőlővel, és kürtőskalácsokat is (vaníliásat és diósat). Minden nagyon finom volt!








Este 7-től pedig a Bobbin’ Baboons zenélt a színpadon. Koblenz-ből érkeztek, Rock & Rollt játszottak, és nagy show-t rendeztek. Táncra perdült velük együtt a közönség is.









Egyéb látnivalók Nürnbergben



Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!


LINKEK: 


http://nuernberg-weinfest.de/
https://de.wikipedia.org/wiki/Rotling
http://www.bobbin-baboons.de/



(A bejegyzésben szereplő képek egy részét Laurent készítette.)




4 megjegyzés:

  1. Kellemes hangulat, finom ízek. Én is ezeket választottam volna! Imádom a Flammkuchen-t. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kavics, nem hiszed el, de nagyon kellemesen csalódtam! Eleve nem hittem, hogy egy német borfesztivál jó lehet. Aztán odaértünk, és olyan pici területen volt (össze sem lehet hasonlítani az otthonival a Várban). Pár perc alatt körbesétáltuk a standokat, felmértük a terepet, aztán találomra odamentünk az egyik pincészethez. És onnantól kezdve, a kenyérlángos, a borok, a sajtok, a körtőskalács... és a zene is este 7-től! Szuper volt! :-)

      Törlés
    2. De jó! Egy-két borfesztiválon már jártunk itt is, de sosem vitt el a lendülete, mint pl. a sörfesztiváloknál. :-)

      Törlés
    3. Itt először is finomak voltak a borok és a rágcsák is.
      Másrészt már épp indultunk volna mikor jött az a zenekar... És azok olyan fergeteges bulit csaptak, hogy maradnunk "kellett" :-)

      Törlés

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!