2016. november 30., szerda

Bambergi adventi vásár


Bamberg

Bamberg városa Németországban, azon belül is Bajorországban található. Óvárosa egy ékszerdoboz, mely a karácsonyi szezonban különösen szépséges.





Egy jó nagy séta keretében megnéztük a régi városházát, a Dómot, a püspöki palotát, a Frank Sörgyár Múzeumot, megtömtük a hasunkat ebédre bambergi hagymával, amely mellé füstös sört ittunk. Csak az adventi vásár váratott még magára.

Bamberger Weihnachtsmarkt
Bambergi adventi vásár

A karácsonyi piacok, az adventi zenék és a Betlehemes út csak néhány olyan elem, amely Bamberg világörökségi városának még egy csepp különleges varázst ad.
Ebben az időszakban a város sétálóövezetében található Maximiliansplatz piactere a karácsony-várás varázsával van tele. Ez Bamberg hagyományos fő adventi vására. A kivilágított és feldíszített óvárosi utcákban a grillezett kolbászkák, pörkölt mandula, a forralt bor és puncs, valamint a lebkuchen (mézeskalács) ellenállhatatlan illata tölti meg a levegőt. Időről-időre egyházzenei koncertek, utcazenészek és kórusok éneke hallható, különleges és felejthetetlen ünnepi pillanatokat teremtve.

A Maximiliansplatz közepén a Maximiliansbrunnen

Játékok és díszek lógnak az elárusító bódékon, karácsonyi ételeket, kézzel készített ajándékokat, dekorációkat és még sok minden mást árulnak.



















És mit találtunk!!!

A Mikulásnak is van itt egy "háza".




A vásári sorok végén egy hatalmas betlehemi jelenet uralja a teret, amely egy frank favázas ház. A hetek előrehaladtával változnak benne a jelenetek, ahogy az események követték egymást a bibliai történet szerint.


A hidegre való tekintettel, átfázás ellen, kellett egy kis melegség.






Cím: Maximiliansplatz, Bamberg


ELŐZMÉNY ITT, ITT, ITT és ITT




Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz! 




LINKEK/FORRÁSOK

Le Routard útikönyvek sorozat Allemagne kötete ISBN 978-2-01-912442-7


(A bejegyzésben szereplő képek egy részét Laurent és Gábor készítette.)



2 megjegyzés:

  1. A rétes előtt pundás alma a finomság? De szeretem fagyival!!! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, bundás alma volt. Én is nagyon szeretem, de be kell valljam, az itteni volt talán életem legrosszabbja... :(

      Törlés

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!