2023. november 26., vasárnap

Karácsonyház - Gödöllő




Gödöllő

A város Pest vármegyében, Budapesttől kb. 30 km-re, a Gödöllői-dombságban a Rákos-patak völgyében fekszik. Legfőbb és legismertebb látnivalója a Gödöllői Királyi Kastély (Gassalkovich Kastély). Vele pontosan szemben található a csak a téli időszakban nyitva tartó Karácsonyház.



Karácsonyház

Gödöllő központjában, közvetlenül a 3-as főút mellett, a kastéllyal szemben a Várkapitányi lak műemléki épületében található a Karácsonyház.

A Karácsonyház Magyarországon egyedülálló látványosság, egy különleges karácsonyi mesevilágot megidéző üzlet. Minden évben legkésőbb november 1-én nyitja meg a kapuit és december 24-ig minden nap várja a látogatókat. (Általában az év végéig nyitva van, a honlapjukon vagy a Facebook oldalukon található erről a friss információ.)








A nagy hírű és népszerű karácsonyi trendbemutatón és vásárban folyamatosan változik és frissül az árukészlet. A klasszikus piros-arany karácsonyfadíszek, betlehemek, diótörős dekorációk mellett az extrább díszek is megtalálhatók itt. December közepéig érkeznek ide szállítmányok a világ számtalan pontjáról.






















A legfőbb látványosság a hatalmas terepasztal, ahol egy igazi téli mesevilág elevenedik meg.



VIDEÓ!!!


A Karácsonyházba el szokott látogatni a Mikulás és a Grincs is, és emellett kézműves foglalkozásokat is szerveznek.

A Karácsonyház épülete előtt egy régi időket megidéző körhinta és néhány hangulatos bódé nyújt további kellemes lehetőséget az ünnepekre való hangolódásra. Ezek nyitva tartása nem azonos a Karácsonyházéval.



Parkolás

A Karácsonyháztól 50 méterre található a Művészetek Házának parkolója, ahol az első másfél óra parkolási díja 20 Ft, utána pedig 440 Ft/óra. Itt szombat délután és vasárnap ingyenes a parkolás. (Tipp: mivel a Karácsonyház pici, másfél óra bőven elegendő, akkor is, ha az előtte lévő kis bódékban fogyasztunk valamit.)

A Karácsonyházba egyszerre 80 főt engednek be. Emiatt sor alakulhat ki a bejáratnál. Hétközben ez kevésbé jellemző, hétvégén azonban gyakrabban előfordul.

A Karácsonyház kerekesszékkel, babakocsival is látogatható.



Cím: 2100 Gödöllő, Szabadság út 2.
HonlapKarácsonyház Gödöllő | Karácsonyház (karacsonyhaz.hu)
Belépőjegy nincs a Karácsonyházba.
Előzetes regisztráció nincs és nem is lehetséges.

További látnivalók Gödöllőn

Gödöllői Királyi Kastély (Gassalkovich Kastély)
Máriabesnyői kegyhely – Gödöllő-Máriabesnyő

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!                                                                             

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

LINKEK / FORRÁSOK

Gödöllő MAGYARul: Gödöllő – Wikipédia (wikipedia.org)

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!