2015. december 8., kedd

Adventi vásár - Perugia, Olaszország
Perugia olasz város, az azonos nevű megye és Umbria tartomány székhelye. Közép-Olaszországban, a Tevere-folyó és a Trasimeno-tó fölé emelkedő hegyvidéken fekszik, Rómától 135 km-re északra.

A város erős művészi hagyományokkal rendelkezik, a 15. században ez volt az otthona a híres festőnek, Perugino-nak, akinek tanítványai közé tartozott Francesca, Raffaello és Leonardo.

Első este a központban vacsoráztunk, majd utána a környéken bóklásztunk. A kis utcák olyanok, mintha egy szabadtéri kiállítást nézegetne az ember. A közelgő karácsony miatt sok kis karácsonyfa lógott a falakon, és az állandóan ott lévő alkotásokra is felkerült egy-két plusz ünnepi dísz.


Visszasétáltunk a Piazza IV Novembre-re, mely Perugia monumentális központja, és melyet méltán tartanak Olaszország egyik legszebb terének a közepén álló gyönyörű kúttal, a Fontana Maggiore-vel, mely körül magasodik a városháza, a Palazzo dei Priori, a háromhajós San Lorenzo-katedrális, és innen indul Perugia sétálóutcája, a Corso Vannucci.
A téren az adventi időszakra való tekintettel volt néhány árus, és egy óriás karácsonyfa.
Piazza IV. Novembre

A Palazzo dei Priori épületének földszintjén is volt egy karácsonyfa

Harmadnap újra kimentünk a térre, ezúttal megnéztük a standokat.
A Corso Vannucci-n pedig legfőképpen a szórakozást szolgáló dolgok, mint korcsolyapálya, mászóvár gyerekeknek, óriáskerék…

A Corso Vannucci sétálóutcán továbbhaladva a Kormányzói Palota (Palazzo del Governo) után elérjük a Rocca Paolina-t, a várat. Ebből mára két bástya maradt meg és a vár föld alatti része: ez utóbbi igazi különlegesség, olyan mintha a föld alatt lenne egy külön városrész boltíves utcákkal, kiállításokkal a vár termeiben.
Mivel karácsony előtt, az adventi időszakban voltunk itt, az egész vár tele volt a sok karácsonyi árus standjaival.

ELŐZMÉNY ITT, ITT, és ITT, FOLYTATÁS ITT és ITT!Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!LINKEK:


Perugia MAGYARul: https://hu.wikipedia.org/wiki/Perugia(A bejegyzésben szereplő képek egy részét Laurent készítette.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!