2023. december 10., vasárnap

Adventi vásár - Fót

Fóti Advent



Fót

A város Pest vármegyében, Budapesttől kb. 15 km-re, a Gödöllői-dombság peremén fekszik. A város legfőbb és legismertebb látnivalója a Fóti Szeplőtelen Fogantatás Római Katolikus Templom. Erről és Fót többi nevezetességéről >> ITT << olvashatsz.


Fóti Advent

A fóti Vörösmarty téren rendezik meg minden évben advent vasárnapjain délutánonként 15 és 19 óra között a Fóti Adventet. Egyházi és civil szervezetek közösen rendezik meg a Fóti Adventet az Óvodakertben. Minden vasárnap vannak fix programok, de az előadók változnak. 15:00 órától kézműves- és barkácsfoglalkozások, iskolások/óvodások műsora, zenélés, mesélés, színpadi produkciók, adventi vásár, majd 16:00-kor meggyújtják a gyertyát az adventi koszorún. 4 vasárnap – minden vasárnap más felekezet (katolikus, református, evangélikus és baptista) képviselői tartanak beszédet és gyújtják meg a gyertyát kis műsor keretében. Változó program a körhinta, gokart, állatsimogató, lovaglás pónin vagy lovon. Az adventi vásárban a szokásosnak számító forralt bor, puncs vagy forró tea, kürtőskalács és egyéb karácsonyi nyalánkságok mellett megtalálható a somlói galuska is – hiszen ez „Fót édessége”; a finomságot Szőcs József Béla cukrászmester készítette és nevezte el, aki Fóton élt.
A vásárban karácsonyi díszek mellett kézműves dísz- és ajándéktárgyakat valamint sajtokat és húsárut is vásárolhatunk.
































Cím: 2151 Fót, Vörösmarty tér


További látnivalók és programok Fóton:

Fót nevezetességei
Fóti Templom Túra

Adventi vásár:

🎄 Vácott


Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

LINKEK / FORRÁSOK

Fót MAGYARul: Fót – Wikipédia (wikipedia.org)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!