2023. december 18., hétfő

Adventi vásár - Vác

Adventus Domini





Vác

A város Pest vármegyében, Budapesttől kb. 40 km-re, a Duna bal partján fekszik. Vác a Dunakanyar központjaként ismert. A város nevezetességeiről >> ITT << olvashatsz.

 

Adventus Domini

Vác főterén, a Március 15. téren rendezik meg a budapesti karácsonyi vásárokhoz képest nyugodtabb, meghittebb adventi vásárt. Vác is élettel teli, de messze nincs akkora tömeg, mint a Bazilikánál vagy a Vörösmarty téren. Csodálatos adventi hangulat, ünnepi programok, kézműves foglalkozások, karácsonyi faházak, adventi játszótér, fényfestés és vasárnaponként 17 órakor ünnepi műsorral egybekötött közös gyertyagyújtás várja a látogatókat. A téren felállított szabadtéri színpadon minden adventi hétvégére változatos műsorral készültek a szervezők.

A vásárban kézműves termékek és ajándéktárgyak; kerámiák, egyedi ruházati cikkek, fa- és fémműves termékek kaphatók.

A tél közkedvelt illatai lengik be a teret, a sült gesztenye, palacsinták, lepények, sültek, lángos és természetesen kürtőskalács, valamint forralt bor és forraltbor-különlegességek, forró csoki, puncs és krampampuli csábítják a látogatókat.

A teret az óriás karácsonyfa uralja, mellette csillogó díszekkel teleaggatott kis fák varázsolnak ünnepi hangulatot. Van egy óriási adventi koszorú, és embernagyságú alakokból készült Betlehem is.

A 2023-as év különlegessége a környezetbarát, műanyag csúszka korcsolyapálya. Ha nincs korcsolyád, tudsz helyben kölcsönözni.

Hétvégente jár az adventi kisvonat, amelyet a Mikulás vezet. Közben karácsonyi zene szól, és megcsodáltatod a kivilágított barokk város épületeit.



























 

Cím: 2600 Vác, Március 15. tér

 

További látnivalók Vácon:

Vác nevezetességei
„A váci múmiák” - Memento Mori Kiállítás

Adventi vásár:

🎄 Fóton

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!                                                                                

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

LINKEK / FORRÁSOK

Vác MAGYARul: Vác – Wikipédia (wikipedia.org)

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!