Drezdában és környékén népszerű édesség a Dresdner Eierschecke, mely egy túró krémes torta. Szerencsés vagyok, mert ezúttal nem kellett a receptért kuncsorognom, a Sophienkeller étteremben a desszert mellé a szalvétán automatikusan megkaptam azt is. 😊
Hozzávalók
Tészta:
130 g liszt
25 g cukor
25 g vaj
7 g élesztő
65 ml langyos tej
1 csipet só
750 g túró
250 g cukor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
125 g olvasztott vaj
500 ml tej
1 csomag vaníliás pudingpor
7 tojás
1 csipet só
150 g cukor
Az első réteghez a hozzávalókból élesztős tésztát készítünk. A tésztát egy kerek, magas peremű kerek tortaformába terítjük ki.
A második réteghez elkészítjük a túrós krémet, majd rákenjük a túrókeveréket az élesztős tésztára, és ha szeretjük, akkor 50 g mazsolát szórunk a túrós réteg tetejére.
A harmadik réteghez pudingot főzünk a tejjel és a vaníliás pudingporral, majd hozzáadjuk a 7 tojás sárgáját. A 7 tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd a felvert tojásfehérjét a pudingba keverjük, és ezt tesszük a tetejére utolsó rétegként.
Előmelegített sütőben kb. 175 fokon 1 órán át sütjük.
25 g cukor
25 g vaj
7 g élesztő
65 ml langyos tej
1 csipet só
Túrós réteg:
750 g túró
250 g cukor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
125 g olvasztott vaj
Pudingos réteg:
500 ml tej
1 csomag vaníliás pudingpor
7 tojás
1 csipet só
150 g cukor
Elkészítés
Az első réteghez a hozzávalókból élesztős tésztát készítünk. A tésztát egy kerek, magas peremű kerek tortaformába terítjük ki.
A második réteghez elkészítjük a túrós krémet, majd rákenjük a túrókeveréket az élesztős tésztára, és ha szeretjük, akkor 50 g mazsolát szórunk a túrós réteg tetejére.
A harmadik réteghez pudingot főzünk a tejjel és a vaníliás pudingporral, majd hozzáadjuk a 7 tojás sárgáját. A 7 tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd a felvert tojásfehérjét a pudingba keverjük, és ezt tesszük a tetejére utolsó rétegként.
Előmelegített sütőben kb. 175 fokon 1 órán át sütjük.
Tálalás
A tortából szeleteket vágunk, meghintjük porcukorral, és tejszínhabot adunk mellé.
Jó étvágyat!
-> Drezda
-> Die Welt der DDR / Az NDK világa múzeum
Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!
Ha nem szeretnél lemaradni a következő (íz)utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, az ÍzUtazás Facebook csoportban vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése