2018. május 5., szombat

Plansee



Az Alpok szívében a hegyek és a csillogó vizű Plansee csodás kombinációja várja a látogatókat. A Plansee Tirol második legnagyobb tava, felülete kb. 2,87 km2, legmélyebb pontján 78 méter mély. Ez a tó Tirol egyik legtisztább vizű tava, első osztályú vízminősítéssel, mely nyáron igazi paradicsom a vízi sportok szerelmeseinek, mint a vitorlázók, csónakázók, szörfösök, búvárok, a snorkelingezők és úszók. A búvárok és a snorkelingezők a tó változatos víz alatti élővilága miatt jönnek ide. A Plansee vize olyan tiszta, hogy akár 15 m-re is le lehet látni. A szörfösök és a vitorlázók a tavat az egyik legjobb terepnek tartják Ausztriában.

A tó a Reutte Természeti Park Régióban (Naturparkregion Reutte) található, az Osztrák Szövetségi B179-es autópálya mellett, amely Németországba visz. Mi is ezen az úton jártunk át Bajorországba minden nap, mivel a szállásunk Höfenben (Ausztria), a Gästehaus Leitnerben volt. Eddig mindig csak elkanyarogtunk a tó mellett, és az autóból csodáltuk a kristálytiszta vizű tavat és mögötte a hatalmas, itt-ott hófödte hegycsúcsokat. Mentségünkre legyen mondva, az idő eddig nem igazán kedvezett egy sétához a parton. Most viszont megálltunk. Békés és festői a környezet, óriási a csend. A Plansee 976 méteren fekszik, így szinte harapni lehet az egészséges hegyi levegőt. Mivel a szezon még messze nem kezdődött el, csak néhány csónakot láttunk, horgászokkal, akik szintén kedvelik a halakban (Szivárványos pisztráng, Sebes pisztráng, Bodorka, Amerikai tavipisztráng, Pénzes pér) gazdag tavat.
















ELŐZMÉNY ITT, ITT, ITT, ITT, ITT és ITT, FOLYTATÁS ITTITTITT és ITT!



Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!


LINKEK/FORRÁSOK

Plansee ANGOLul: https://en.wikipedia.org/wiki/Plansee

LeRoutard útikönyvek sorozat Allemagne része, ISBN 978-2-01-912442-7
A házinénitől kapott információs füzetke. 


(A bejegyzésben szereplő képek egy részét Laurent készítette.)


4 megjegyzés:

  1. Itt még nem jártunk, de arra emlékszem olvastam róla a halgazdagsága miatt anno az egykori uralkodók harcoltak a tó tulajdonáért. Ha minden igaz hajóval is körbe lehet járni. Nem volt rá lehetőségetek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem, mert a szezon még nem indult be, teljesen "elhagyatott" volt még minden. A kemping is tök üres volt még.

      Törlés
  2. Na, itt még nem voltuk, pedig milyen régen tervezzük. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szép, de ahogy láttam, nyáron érdemes menni, mert mikor mi voltunk, még minden zárva volt.

      Törlés

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!