2021. június 30., szerda

Hétköznapi NagyMenők - Judit

A „Hétköznapi NagyMenők” interjú-sorozat cikkeiben olyan bloggereket mutatok be, akik ugyanolyan hétköznapi emberek, mint bárki más. Dolgoznak, családjuk van, kirándulnak/utaznak, szeretnek jókat enni-inni, olvasni. És van egy nagy közös szenvedélyük: a blogolás. Mindannyiuk írása rendszeresen megjelenik a Miadéle online magazinban.




Csapjunk bele! Mutasd be magad az olvasóknak!

É. Tóth Judit vagyok, az Egy elképzelt könyv bloggere. 2015 óta írom a blogomat, melynek központi témája az irodalom, könyvek, kultúra. Nemrég jelent meg az első önálló verseskötetem Bőréhség címen.


 

Mondj egy dolgot, amit, ha az emberek megtudnának rólad, nagyon meglepődnének!

Szeretem a nyers krumpli ízét. Nyugi, nem eszem úgy a nyers krumplit, mint mondjuk az almát, de feldolgozás közben néha egy-egy szeletet bekapok, és ettől eddig mindenki megdöbbent. (És igen, tudom, nem túl egészséges 😊)

 

Szeretsz utazni?

Elég szerény körülmények között nőttem fel, így nyaralásra, utazásra a gimi programjait leszámítva nem igazán volt módom gyerekként. Éppen ezért már az első buszút óta imádok utazni. Az oda vezető út, és természetesen maga az úti cél is nagyon érdekel, szeretek új helyeket felfedezni, csak úgy sétálgatni az utcákon, és hagyni, hogy a város légköre teljesen átjárjon.

 

Volt olyan osztálykirándulás, ami valami miatt maradandó nyomot hagyott benned?

Nagyon szerencsés voltam, mert gimnáziumban egy különleges programban vettem részt, így minden hónapban elmentünk valahová egy hétvégére, illetve évente egyszer külföldre is, ezért rengeteg helyre eljutottam. A kedvencem talán az volt, amikor 6 napot töltöttünk Londonban egy nyelviskolában, 18 voltam akkor és életem egyik legnagyobb álma vált valóra. Két évvel később visszamentem, és ott éltem majdnem fél évig.


 

Hogyan döntöd el, hogy hova utazz?

Vannak álom úti célok, így amikor megtehetem, azok élveznek elsőbbséget, de néha csak ránézek a térképre (főleg belföldi út esetén), és véletlenszerűen választok. Mivel több ételallergiám is van, és egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszem, inkább azért utazok, hogy új helyeket fedezzek fel, mintsem gasztronómiai élményeket szerezzek.

 

Van olyan hely, ahová visszajársz?

Rendszeresen sehova, de vannak olyan helyek, ahol még van dolgom, úgyhogy oda még vissza kell mennem 😊

 

Volt olyan film, mely utazásra csábított?

Woody Allen rendkívüli érzékkel képes bemutatni a városokat, amelyben a filmjei játszódnak, alig várom, hogy az „ajánlása alapján” bejárjam Párizst is Barcelona után.

 

Milyen az utazási stílusod?

Minden utazásnak van egy váza, egy lista azokról a látnivalókról vagy programokról, amiket mindenképpen megnéznék/kipróbálnék. De egyébként a helyszínen teljesen spontán módon vetem magam bele a felfedezésbe.


 

Mi a három legfontosabb bakancslistás hely, amelyet szívesen meglátogatnál és miért?

New York és az Egyesült Államok keresztül-kasul, mert jobban megismerném az amerikai kultúrát.

Spanyolország, mert Barcelonában valami olyasmit tapasztaltam, amit sehol máshol eddig életemben, és szeretném megtudni, hogy ez város vagy országspecifikus-e.

Japán és Kína, mert ezek a kultúrák nagyon távol állnak tőlem, viszont nagyon szívesen megismerném őket.

 

Mit szeretnél tanácsolni 15 évvel fiatalabb énednek?

Utazással kapcsolatban nem tudom, mit tanácsolhatnék, úgy érzem, minden lehetőséget megragadtam, és kihoztam belőle a maximumot 😊


 

Utazási pillanat, melyet sohasem felejtesz el… a legjobb és a legrosszabb?

Az a 6 nap, amit Barcelonában töltöttem, felejthetetlen volt teljes egészében. A város hangulata, az emberek kedvessége, a látnivalók és az Erasmus+-hoz kapcsolódó egyéb élmények együtt tették felejthetetlenné. A legrosszabb… talán Gratz, a szállás félelmetes környéken volt, és csak az isteni gondviselésnek köszönhetjük, hogy nem kaptunk gombás fertőzést.

 

Mi volt a legjobb állatokkal kapcsolatos élmény, amit valaha megéltél utazás közben?

Még általános iskolában a nagypapám kísért el egyszer az osztálykirándulásra Ópusztaszerre. Ott annyira szerettem a lovaglást, hogy a nagyapám fizetett még egy kört 😊

 

Minden ételélményed megfelelt az elvárásaidnak?

Mivel ételallergiáim vannak, így az elvárás másodlagos a „funkcionalitáshoz” képest, hiszen nem minden ételt lehet tökéletesen ugyanúgy elkészíteni, mint a „normálist”. Sok helyen csak nagyon szerény kínálat áll rendelkezésre a hozzám hasonló utazóknak, de egészségügyi panaszaim csak nagyon kevés helyen voltak.

 

Ha csak az étel alapján választhatnál egy országot, ahol egy évig élhetnél, akkor melyik lenne az és miért?

Bármelyik mediterrán országban, mert imádom a mediterrán ételeket.


 

Van olyan recepted, melyet egy utazásról hoztál magaddal?

Furcsa, mert alapvetően nem fogyasztok alkoholt (csak nagyon ritkán), mégis csak koktélrecepteket sikerült elsajátítanom utazás közben 😊

 

Szülőhelyedhez/lakóhelyedhez kapcsolódik valamilyen híres étel vagy ital?

Békés megyéhez kötődik a csabai és gyulai kolbász, és ha egy ételt kell mondanom, amit soha senki nem ismert mondjuk az egyetemi koliban, az a betyáros lenne (így nem híresnek, hanem különlegesnek mondanám). Ez tulajdonképpen egy krumplis tészta, amelyhez lebbencstészta kell, amit előbb jól meg kell pirítani, majd vízzel felöntve krumplival, paprikával, sóval és egy kis borssal összefőzni. Van, aki még tojást is ver bele mielőtt majdnem elkészül, de én úgy nem szeretem. Egész jó egyébként bográcsban.

 

Gondolod, hogy a közösségi média megváltoztatta az utazást, és ha igen, hogyan változott?

Az, hogy ma már fontosabb lett az, hogy fényképpel igazoljuk, hogy tényleg ott voltunk az adott helyszínen, épp az utazás és a felfedezés lényegét vette el. Bár azt hozzátenném, hogy a közösségi média tud előnyös is lenni, én sok ajánlást lestem el onnan.

 

Jó tanácsod az olvasóknak:

Tedd el a telefonod, és hagyd, hogy beszippantson az utazás élménye!


 

Nézd meg az alábbi közösségi csatornákat:

Weboldal: Egy elképzelt könyv (elkepzeltkonyv.com)
Instagram: Instagram
Facebook: É.Tóth Judit | Facebook

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! 

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis interjú volt és érdekes is volt. A nyers krumpli nagyon meglepett :D A Bőréhség igazán különleges cím volt és ha mész Japánba vaagy Kínába, kérlek vigyél magaddal :D

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm ezt az intejút is. Nagyon érdekes volt. A könyvnek biztos utána nézek, hiszen nagyon megfogott a címe, és az író is kedves személyiségnek tűnik. :).

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper interjú lett. Én is szeretek utazni, bár belföldön többet szoktam. Van azért külföldi tervem is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett 😊
      Magyarország is gyönyörű! ❤️🇭🇺

      Törlés
  4. Szuper helyeken jár, remek volt az interjú. Nagyon tetszenek a fotók is, amelyeket csatolták az interjúhoz :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!