2023. április 23., vasárnap

Burg Rabenstein

Rabenstein-vár



Fränkische Schweiz
Frank-Svájc

A Nürnberg, Bamberg és Bayreuth által körülzárt háromszögben fekvő vidéket szépsége miatt nevezték el Frank-Svájcnak (Fränkische Schweiz) Svájc után. Sűrű erdőket, folyók által vágott mély völgyeket, magasba törő mészkősziklákat, cseppkőbarlangokat, és rengeteg várat találunk itt. Egész Bajorországban ezen a vidéken van belőlük a legtöbb. Bármerre megyünk, kisvárosokat találunk, melyek mindegyike rejt valami érdekeset.

 

Ahorntal

Ahorntal Németországban, Bajorország északi részén, a Frank-Svájcban, Bayreuth-tól mintegy 15 kilométerre délnyugatra található. Legfőbb látnivalók a Burg Rabenstein (Rabenstein-vár) és a Sophienhöhle (Sophie-barlang). Ezek magántulajdonban vannak. A területen található a Rabenstein-vár sólyomkertje, ragadozó madár- és bagolyparkkal. Itt solymászati bemutatókat is tartanak.

 

Burg Rabenstein
Rabenstein-vár

A Rabenstein jelentése Hollókő😊 A dinasztia címerében is szerepel a holló, a várban több helyütt is látható. Az 1200 körül épült vár 420 méter magasan, az Ailsbach-völgybe nyúló sziklás csúcson fekszik. A 30 éves vallásháború alatt elpusztult, majd később újjáépítették.

A Rabenstein dinasztia egykori vára egy 22 szobás szállodának és étteremnek is otthont ad, de idegenvezetéssel látogatható! A tárlatvezetés során a vár dísztermeit, fegyvertárát és lovagtermeit nézhettük meg.














































 

Mittelaltermarkt
Középkori piac

Évente kétszer (nyáron) itt rendezik meg Észak-Bajorország legnagyobb középkori piacát. Mi az egyik ilyen középkori piac-napon jártunk itt. Izgalmas időutazás volt a középkorba, számtalan programmal. Láthattunk zsonglőröket, középkori mezei csatákat és küzdelmeket, íjászversenyt, a gyerekeknek volt bábszínház, este pedig nagy tűzshow, sötétedéskor. A 800 éves vár alatt Németország egész területéről érkező hagyományörző csoportok táboroznak, kereskedők és kézművesek, például kovácsok, esztergályosok, kosárfonók, ónfaragók, kanálfaragók és sokan mások betekintést nyújtanak a középkor rég kihalt szakmáiba. Mi magunk is kipróbálhatják ezek közül párat, például a nemezelést, a kovácsmesterséget és a fafaragást. A zenét különböző középkori csoportok szolgáltatják. Természetesen vannak ételek és italok is, mi is finomakat ettünk itt.
















 

Falknerei
Sólyomkert

A kutatási és oktatási célokra használt sólyomkertben több mint 80 ragadozó madárfaj él. Megnézhettünk egy solymászati bemutatót is. A Rabenstein-vár gyönyörű fekvésű bagoly- és ragadozómadár-parkjában a legnagyobb és legszebb ragadozó madárfajok közül több mint 80-at mutat be. A solymászati bemutatók során a nézők akár tizenkét különböző ragadozó madarat is láthatnak repülni és vadászni. Az állatok gyakran csak néhány centiméterrel repülnek a lelkes nézők feje fölött.






 

Cím: Rabenstein 33, 95491 Ahorntal, Németország
Telefon: +49 (0) 9202 9700440
E-mail: info@burg-rabenstein.de
Hivatalos honlap NÉMET és ANGOL nyelven: Burg Rabenstein - Naturparadies, Ausflugsziel und gastronomisches Erlebnis - Burg Rabenstein (burg-rabenstein.de)

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

LINKEK/FORRÁSOK

Ahorntal NÉMETül: Ahorntal – Wikipedia
Burg Rabenstein NÉMETül: Burg Rabenstein (Oberfranken) – Wikipedia
Sophienhöhle NÉMETül: Sophienhöhle – Wikipedia

LeRoutard Allemagne kötete, 2016, ISBN 9 782019 124427

A helyszínen kapott, illetve kihelyezett információs anyagok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!