Spárga tál füstölt lazaccal
Németországban nagyon népszerű a spárga: több mint 20 000 hektárnyi területen termelnek évente majd’ 130 000 tonnányit! Észak-Németországban fejlesztették ki a fehér spárgát, ami azért marad fehér, mert a talajból nem engedik kibújni. Gátszerű földkupac-sorok alatt, sötétben nő a spárga, mely akkor zöldülne meg, ha fényhez jutna. Míg a franciák a kékes-lilás zöld spárgát részesítik előnyben, addig a németek a fehér spárgára esküsznek. Évente fejenként kb.
Spargel bowl mit Räucherlachs
Spárga tál füstölt lazaccal
Hozzávalók
4 adaghoz
2 csokor zöld (vagy fehér) spárga (800 g)
1 marék madárbegy saláta
400 g burgonya
200 g füstölt lazac
8 retek
2 tojás
1 csipet kömény
Az öntethez
1 csokor metélőhagyma
50 g joghurt
3 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
Olívaolaj
Só
Bors
2, Közben a burgonyát héjában al dente-re főzzük - majd meghámozzuk, durvára kockázzuk, és sóval, köménnyel és borssal fűszerezve olívaolajban aranybarnára sütjük.
4, Az öntethez a joghurtot, 3-4 evőkanál olívaolajjal, mézzel, mustárral és az apróra vágott metélőhagymával krémesre keverjük, majd sóval és borssal ízesítjük.
Jó étvágyat! – Guten Appetit!
Több kedvenc spárgás ételünk és receptünk is van:
- Nürnbergi tejszínes spárgaleves
- Quiche spárgával és koktélparadicsommal
- Zöldspárga saláta eperrel és kecskesajttal
- Spárga baconköntösben
- Nienburgi spárga tál
Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!
Ha nem szeretnél lemaradni a következő (íz)utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, az ÍzUtazás Facebook csoportban vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!
LINKEK / FORRÁSOK
NORMAGAZIN Mai/Juni 2023
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése