2019. június 7., péntek

Ottenhöfen im Schwarzwald



 

Fekete-erdő
Schwarzwald

A Fekete-erdő (Schwarzwald) erdővel borított hegyvidék Baden-Württembergben, Németország délnyugati részén található, mely az itt található tobozos fák sötét színéről kapta a nevét. Az erdő jórészt fenyőkből áll.

A Fekete-erdőről mindenkinek más ugrik be elsőre. Van, akinek az, hogy itt ered a Duna. Van, akinek a Fekete-erdő torta (Schwarzwalder Kirschtorte), a sonka vagy a pálinka. A felesleges gyümölcsből és erdei bogyókból ugyanis gyakran pálinkát főznek. A legismertebb a cseresznye, ezzel készül az igazi Fekete-erdő torta. Sokan emlékeznek „A Klinika” (Die Schwarzwaldklinik) című sorozatra is.

A Fekete-erdő festői középkori városairól és falvainak favázas házairól, az érintetlen tájról, a fürdőkről, és a kakukkos órákról is híres.

A túrázás kihagyhatatlan program, a romantikus táj mindenkit csalogat. Ez volt az a hely, ahol a túrázást, mint kikapcsolódási lehetőséget 1900-ban feltalálták! És ez a nyomvonal még ma is létezik! A vidéket jól kitáblázott túraútvonalak hálózzák be.

 

Ottenhöfen im Schwarzwald

Mi az Ottenhöfen im Schwarzwald nevű falucskában (jelentése Ottenhöfen a Fekete-erdőben) szálltunk meg. Az airbnb-n foglaltunk egy egykor jobb napokat látott fogadóban. (2000-ig többször is kaptak díjakat, melyek a folyosó falát díszítik.) Ez a falu, és a környező néhány település a malmairól híres.



Malom-út
Mühlenweg

Az itt található malom-utat (Mühlenweg) ha követjük, számos régi malmot láthatunk. És ezek mellett sok picit is; magánházaknál, dekorációként.

Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, mert esett, így nem is jártuk végig az egész utat, mely ihol-néhol rendesen meredek volt. Viszont megkaptuk a jutalmunkat: láttunk néhány őzikét, sőt két bébit is! Nagyon cukik voltak!































 

 

Cím: 77883 Ottenhöfen im Schwarzwald, Németország

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

LINKEK/FORRÁSOK

Fekete-erdő MAGYARul: https://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete-erd%C5%91
Ottenhöfen im Schwarzwald MAGYARul: Ottenhöfen im Schwarzwald – Wikipédia (wikipedia.org)

Le Routard: Allemagne, 2016, ISBN 978-2-01-912442-7

A helyszínen kihelyezett információs táblák.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!