2023. augusztus 18., péntek

Aquasziget Élményfürdő - Esztergom


Magyarország egyik legmodernebb fürdőkomplexuma



Esztergom

Esztergom a Dunántúlon, a Pilis hegység lábánál, Komárom-Esztergom vármegye északkeleti részén, a Duna jobb partján található, a Szlovákiához tartozó Párkány városával szemben, amivel szinte összeépült. A megye és a Közép-Dunántúli régió legészakibb települése. Fő látnivalói a Várhegyen találhatók; a város legnevezetesebb épülete és egyben jelképe, a Bazilika, mely az ország egyik legmagasabb épülete, és a mellette található Királyi Vár. Ügyeket kellett intéznünk Esztergomban, és mivel ezeket a helyeket már többször is láttuk, amikor végeztünk, az Aquasziget Élményfürdőbe mentünk.   

 

Aquasziget Élményfürdő

A Prímás-szigeten található az Aquasziget Élményfürdő, Esztergom fürdőkomplexuma, melyet Finta József Ybl- és Kossuth-díjas építész tervezett. A fürdő 2005 végén nyílt meg.



 

Medencék

Az Aquasziget Élményfürdő egész évben nyitva tart. A fürdőben összesen 11 medence található. Ezek közül öt (kültéri) csak a nyári szezonban üzemel.

A főépület télen-nyáron nyitva tart. Itt található a bejárat, az előcsarnok, a pénztár, az öltözők. Az öltözőszekrények elég lelakottak voltak; nem volt benne mándlirúd, amire a vállfát akaszthatod, hiányzott az alsó polc, ami alá a cipődet teheted. Az öltözőket elhagyva egy kis terráriumot és dísztavat is találunk a medencetér felé menet. Van
💦 egy élménymedence sodrófolyosóval, gejzírrel, nyakzuhanyokkal, vízeséssekkel, vízgombával, buzgárokkal, dögönyözőkkel és mászófallal,
💦 egy termál pihenőmedence dögönyözővel, oldalmasszázzsal, nyakzuhanyokkal,
💦 egy jacuzzi medence buzgárokkal,
💦 egy gyermekmedence vizet spriccelő bohóccal és kis csúszdával,
💦 és van két csúszda (a hozzá tartozó csúszdamedencével) különleges effektekkel és időmérővel.
💦 A hatodik beltéri medence egy japán medence a wellness részlegen. Itt szaunák, pezsgőmedence, élményzuhany, fitness terem, masszázs is található. Ide csak 16 éven felüliek léphetnek be, mivel a terület naturista!!! Ez a részleg az emeleti részen található.
Szintén az emeleten van pihenő helyiség (baba-mama szoba) illetve játszószoba a kicsiknek.
A földszinti részen, beltéren van egy étterem is, amihez nyáron a szabadban egy büfé is kapcsolódik. Az árai kicsit magasak ahhoz képest, hogy mégiscsak egy strand „étterméről” beszélünk. A kinti büfé üzemeltetője és árai ugyanazok. Annyi a különbség, hogy kint hot dogot, burgereket lehet kapni. A kiszolgálók aranyosak, de a kávégép üzemeltetésében nincsenek otthon; egy kapucsínó elkészítése gondot okozott. Lehet, hogy jobban jártunk volna a benti bárban.



















 
A kültéri rész csak a nyári szezonban működik. Itt 5 medence található:
💦 egy élménymedence vízeséssel, vízköpőkkel, gejzírrel, levegőbefúvással és hullámeffekttel,
💦 egy gyermekmedence kis csúszdával,
💦 egy úszómedence,
💦 egy termál pihenőmedence oldalmasszázzsal, fekvőpaddal. Sajnos nem volt úszómester, aki ezt a medencét felügyelte volna, így sok gyerek volt benne, akik össze-vissza fröcsköltek és hangoskodtak, így pihenésről a medencében szó sem lehetett.
💦 És van két (egy 72m, és egy 93 m hosszú) csúszda a hozzá tartozó csúszdamedencével.















 
Látszik, hogy próbáltak figyelni az akadálymentességre, például a lábmosókba nem lépcsőn kell bemenni, viszont alig volt bennük víz, így mindenki koszos lábbal és papucsokkal mászkált a „medencetérben”. Mivel a medencék bejáratánál nincsenek lábmosók, így a medencék vize elég koszos volt. A fürdő területén több híd is található, ezek egyik oldalán lépcsők is vannak, valamint túl meredekek, így vizes lábbal papucsban is nehézkes átkelni, egy babakocsival vagy tolókocsival vagy bottal közlekedőnek még inkább nehézséget okoz, illetve nem is lehetséges.

A (napozó)ágyak kint is és bent is térítésmentesen állnak a fürdővendégek rendelkezésére. Pozitív, hogy van belőlük jó sok, kint is, bent is.

Negatívum, hogy a wellness részleg kivételével sehol sincs ivókút a létesítmény területén.

Nincs centrifuga, hogy a strandolás után kiöblített fürdőruhát jól ki lehessen csavarni. A zuhanyzó feje nagyon rosszul van beállítva, a függönynél kell állni, ami aztán jól rá is tapad az ember testére. Közben az egyik kezeddel állandóan nyomkodni kell a gombot, hogy jöjjön rád a víz. Hajszárító és tükör sincs elég, ráadásul van ahol a hajszárító közelében egyáltalán nincs is tükör.

A strand területén, a medencék mellett gyermekjátszótér és strandröplabdapálya is található.

A parkoló az épület előtt fizetős!!! Ez meglepő volt, mert más fürdőknél (ahol ráadásul ennél jóval olcsóbb a belépőjegy,) nem kell fizetni a parkolásért.

 

Cím: 2500 Esztergom, Táncsics Mihály u. 5.
Hivatalos honlap MAGYARul, ANGOLul és SZLOVÁKul: Aquasziget Esztergom - Élményfürdő Esztergom szívében
Telefon: +36 20 4732404
E-mail: office@aquasziget.hu

 

Más, általunk is meglátogatott fürdők a blogon:

Magyarország:
Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő – Budapest
Széchenyi Gyógyfürdő és uszoda – Budapest
Paskál Gyógy- és Strandfürdő – Budapest
Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő – Budapest
Demjéni Termáltó – Demjén
Igali Gyógyfürdő – Igal
Brigetio Termál Fürdő – Komárom
Leányfalui Termálfürdő – Leányfalu
Hagymatikum Gyógyfürdő – Makó

Külföld:
Blue Lagoon – Izland
Gamla Laugin – Izland
Villaggio della Salute – Olaszország


Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenüttjóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtubecsatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

LINKEK / FORRÁSOK

Esztergom MAGYARul: Esztergom – Wikipédia (wikipedia.org)
Aquasziget Élményfürdő - Esztergom hivatalos honlap MAGYARul, ANGOLul és SZLOVÁKul: Aquasziget Esztergom - Élményfürdő Esztergom szívében
Aquasziget Élményfürdő - Esztergom MAGYARul: Aquasziget – Wikipédia (wikipedia.org)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!