2023. augusztus 19., szombat

Tarte au Fromage de Chèvre

Kecskesajtos torta




A tarte a XII. század óta ismert francia étel. Sokféle és változatos receptje ismert; lehet sós vagy édes (az egyik leghíresebb a Tarte Tatin). Lehet előétel, főétel vagy desszert, fogyasztható forrón vagy melegen is (de hidegen sem rossz).

 

Tarte au Fromage de Chèvre
Kecskesajtos torta


Hozzávalók

Leveles tészta (vagy omlós tészta)
150 g kecskesajt (chèvre)
3 tojás
2 dl tej
2 evőkanál crème fraîche (vagy tejföl)
2-3 paradicsom

bors

Elkészítés

A tésztát egy kerek formába terítjük.
A karikákra szeletelt paradicsommal beborítjuk a tésztát.
Villával pépesítjük a kecskesajtot, hozzáadjuk a crème fraîche-t, a felvert tojásokat és a tejet.
Sóval és borssal fűszerezzük. Összekeverjük.
A keveréket a paradicsomra öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
Melegen vagy langyosan tálaljuk.



Bon appétit! - Jó étvágyat!


Ez is érdekelhet: könnyen és gyorsan elkészíthető torták és piték a francia konyhából


Sós:
Quiche aux asperges et tomates-cerises (Quiche spárgával és koktélparadicsommal)
Tarte au Thon (Tonhalas pite)
Tarte aux Poivrons (Paprikás pite)

Édes:
Galette des Rois aux Pommes (Almás királyok tortája)
Tarte Normande aux Pommes (Normandiai almás torta)
Tarte Tatin (A Tatin nővérek égett almatortája)

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!

Ha nem szeretnél lemaradni a következő (íz)utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

LINKEK / FORRÁSOK

Tarte FRANCIAul: Tarte — Wikipédia (wikipedia.org)
Ex-anyósom receptgyűjteménye

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!