Kecskesajtos torta
Tarte au Fromage de Chèvre
Kecskesajtos torta
Hozzávalók
Leveles tészta (vagy omlós tészta)150 g kecskesajt (chèvre)
3 tojás
2 dl tej
2 evőkanál crème fraîche (vagy tejföl)
2-3 paradicsom
só
bors
Elkészítés
A tésztát egy kerek formába terítjük.A karikákra szeletelt paradicsommal beborítjuk a tésztát.
Villával pépesítjük a kecskesajtot, hozzáadjuk a crème fraîche-t, a felvert tojásokat és a tejet.
Sóval és borssal fűszerezzük. Összekeverjük.
A keveréket a paradicsomra öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Bon appétit! - Jó étvágyat!
Sós:
Quiche aux asperges et tomates-cerises (Quiche spárgával és koktélparadicsommal)
Tarte au Thon (Tonhalas pite)
Tarte aux Poivrons (Paprikás pite)
Édes:
Galette des Rois aux Pommes (Almás királyok tortája)
Tarte Normande aux Pommes (Normandiai almás torta)
Tarte Tatin (A Tatin nővérek égett almatortája)
Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!
Ha nem szeretnél lemaradni a következő (íz)utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!
Tarte FRANCIAul: Tarte — Wikipédia (wikipedia.org)
Ex-anyósom receptgyűjteménye
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése