Tonhalas pite
Tarte au Thon
Tonhalas pite
Hozzávalók
Leveles tészta (vagy omlós tészta)120 g tonhal sós lében
500 g paradicsom (3 nagy paradicsom)
2 evőkanál mustár
60 g reszelt Gruyère sajt
1 dl crème fraîche (vagy tejföl)
2 tojás
5 szál petrezselyemzöld, 1 csipet szerecsendió, kakukkfű, rozmaring
só
bors
Elkészítés
A tésztát egy kerek formába terítjük. 180 fokon 10 percig sütjük.Karikákra szeleteljük a paradicsomot.
Megkenjük az elősütött tésztát mustárral és megszórjuk 30 g reszelt Gruyère sajttal.
Rátesszük tonhalat és a paradicsomszeleteket.
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a crème fraîche-t (vagy tejfölt), a maradék 30 g reszelt Gruyère sajtot, a petrezselymet, a szerecsendiót, a sót és a borsot.
A keveréket a tésztára öntjük. Megszórjuk kakukkfűvel és rozmaringgal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Bon appétit! - Jó étvágyat!
Sós:
Quiche aux asperges et tomates-cerises (Quiche spárgával és koktélparadicsommal)
Tarte au Fromage de Chèvre (Kecskesajtos torta)
Tarte aux Poivrons (Paprikás pite)
Édes:
Galette des Rois aux Pommes (Almás királyok tortája)
Tarte Normande aux Pommes (Normandiai almás torta)
Tarte Tatin (A Tatin nővérek égett almatortája)
Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy szíves, ne másold!
Ha máskor is szeretnél velünk (íz)utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, az ÍzUtazás Facebook csoportban vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!
Tarte FRANCIAul: Tarte — Wikipédia (wikipedia.org)
Ex-anyósom receptgyűjteménye
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése