2020. május 10., vasárnap

Landschaftspark Rudow-Altglienicke


A Rudow-Altglienicke Tájpark egy körülbelül 64 hektáros területen fekszik Berlin déli részén. Legérdekesebb látnivalók a parkban a vízibivalyok. 



A Rudow-Altglienicke Tájparkot (Landschaftspark Rudow-Altglienicke) 2009-ben adták át a közönségnek. A tájpark Berlin két kerületét kapcsolja össze: Neuköllnt (Rudow) és Treptow-Köpenicket (Altglienicke). Neukölln korábban Nyugat-Berlin, Treptow-Köpenick pedig Kelet-Berlin része volt. Régen tehát itt is áthaladt a berlini fal, melynek egykori helyén ma egy kb. 160 km hosszú kerékpáros- és gyalogút van (Berliner Mauerweg).

A park lényegében a szövetségi autópálya (Autobahn 113) mentén húzódik, amelyet ezen a területen vályúszerkezetesen építettek, két (egy 300 és egy 900 méter hosszú) alagúttal. Az alagút fölötti részt zöldítették és beépítették a parkba. Így egy körülbelül 64 hektáros terület alakult ki.


A park déli részén lévő tavaknál vízimadarakat láthatunk, de ami még érdekesebb: vízibivalyokat!




















Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Ha máskor is szeretnél velünk utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!



LINKEK / FORRÁSOK 


Landschaftspark Rudow-Altglienicke NÉMETül: https://de.wikipedia.org/wiki/Landschaftspark_Rudow-Altglienicke

  


(A bejegyzésben látható képek egy részét Laurent készítette.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!