2021. szeptember 1., szerda

Erdélyi húsgombócok savanyú káposzta ágyon

  


HOZZÁVALÓK

500 g savanyú gyalult káposzta
500 g darált sertéshús
100 g füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
100 g rizs
1 tojás
1 evőkanál darált paprika

bors
1-1 szál szárított kapor és csombor (borsikafű)

 

TÁLALÁSHOZ

tejföl
karikákra vágott zöldpaprika

 

 

ELKÉSZÍTÉS

Kóstoljuk meg a savanyú káposztát, és ha szükséges, mossuk át, hogy ne legyen túl savanyú.

A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk apró kockákra.

A szalonnát is kockázzuk fel, süssük zsírjára, majd a pörcöt szűrőkanállal vegyük ki, és a zsiradékban pirítsuk meg a hagymát.

Tegyük a kaprot és a csombort egy tűzálló edény aljára, tegyük rá a savanyú káposzta felét. (Ha nincs szálas kapor és borsikafű, akkor először a káposztát tegyük az edény aljára, majd szórjuk meg az őrölt fűszerekkel.)

A darált húshoz adjuk hozzá a szalonnapörcöt, a megpirított hagymát, a rizst, a felvert tojást, a paprikát, és szórjuk meg sóval és frissen őrölt borssal. Jól dolgozzuk össze a masszát, és formázzunk gombócokat belőle.

Tegyük a savanyú káposztára a gombócokat, és fedjük be a káposzta másik felével. Öntsünk rá annyi vizet, amennyi éppen csak ellepi, és 40-50 perc alatt (az első 30 percben letakarva, a maradék időben takarás nélkül) sütőben 180 oC-on süssük meg.

Szedjük tányérra, és tegyünk rá tejfölt. Szeletelt zöldpaprikával díszíthetjük.




 

Jó étvágyat!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő (íz)utazásunkról, akkor kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy benéztél! / Thanks for your visit!